Ο άνθρωπος των τελικών Κόουλ Πάλμερ Ημερομηνία:
14/7/2025, 19:20 - Εμφανίσεις: 12
Ο πολυτιμότερος (MVP) ποδοσφαιριστής του τελικού και συνολικά του τουρνουά του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, Κόουλ Πάλμερ, «ξεδίπλωσε» τις αρετές του στον τελικό Τσέλσι – Παρί Σεν Ζερμέν.
Δύο γκολ και μια τελική πάσα καθόρισαν ουσιαστικά τη νικήτρια και έδωσαν μπλε «απόχρωση» στο πρώτο τρόπαιο της διευρυμένης διοργάνωσης της ΦΙΦΑ.
Ο 23χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός δεν πλοήγησε σε αχαρτογράφητα «ύδατα».
Το ‘χει ξανακάνει και εφέτος και παλαιότερα.
Είναι παίκτης των τοπ αγώνων όταν η αδρεναλίνη κυμαίνεται στα ύψη, «παραλύει» και «αφοπλίζει» ουκ ολίγους αξιόλογους ποδοσφαιριστές.
Η μπάλα δεν «καίει» για τον Πάλμερ.
Εδώ χαιρέτησε σχεδόν αδιάφορα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τράμπ στην απονομή των μεταλλίων σιγά μη «φράκαρε» στις απαιτήσεις του τελικού.
Ο Άγγλος έβαλε μόνο δύο γκολ στα προηγούμενα 29 ματς και η παρατεταμένη πτώση το χειμώνα στην απόδοσή του, παραλίγο να κοστίσει στην Τσέλσι τη συμμετοχή στη Champions League Phase, της νέας περιόδου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο Πάλμερ την εφετινή χρονιά έβαλε 18 γκολ και «πιστώθηκε» 14 τελικές πάσες σε 52 αγώνες.
Μπορούσε βάσει των δυνατοτήτων του και πολύ καλύτερα.
Η συνεισφορά του ωστόσο στα δύο εφετινά κύπελλα του συλλόγου, το Conference League (δύο ασίστ στον τελικό του Βρότσλαβ με την Μπέτις) και στο μουντιάλ συλλόγων, ταιριάζει «γάντι» με τον χαρακτηρισμό «γεννημένος νικητής».
Ο τεχνικός της Τσέλσι Έντσο Μαρέσκα, φυσικά δεν εξεπλάγη από την καθοριστική για το αποτέλεσμα, απόδοση του Πάλμερ.
«Ναι, αυτά είναι τα παιχνίδια στα οποία αναμένουμε να εμφανιστεί ο Κόουλ, επειδή είναι μεγάλα παιχνίδια, μεγάλες στιγμές, και ξανά, νομίζω ότι έδειξε πόσο καλός είναι».
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της Τσέλσι δήλωσε: «Μου αρέσουν οι τελικοί και αυτό συνέβη ξανά, προφανώς είναι υπέροχο συναίσθημα».
Ο θρίαμβος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων επί της Παρί, ήταν ο έκτος τελικός στην καριέρα του Πάλμερ και ο 23χρονος ...