Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
23.9 °C 31%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Από τα μακαρόνια με φράουλες μέχρι τον ελληνικό φραπέ: Τι τρώνε στην Ευρώπη για να δροσιστούν
Ημερομηνία: 12/7/2025, 10:28 - Εμφανίσεις: 14



Καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα από τα πιο καυτά καλοκαίρια της, τα παραδοσιακά δροσιστικά ροφήματα και γεύματα κάθε χώρας έρχονται στην επιφάνεια όχι μόνο ως μέσο ανακούφισης από τη ζέστη, αλλά και ως φορείς πολιτιστικής ταυτότητας.

Από την παγωμένη σούπα της Πολωνίας μέχρι το τα γλυκά βότανα της Γερμανίας, και από την ιταλική grattachecca έως τον ελληνικό φραπέ, η γαστρονομία γίνεται ο καλύτερος τρόπος να «παλέψει» κανείς τον καύσωνα, σύμφωνα με τον Guardian.

Ιταλία: Grattachecca και Granita Στη Ρώμη, η grattachecca αποτελεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα την απάντηση των κατοίκων της Αιώνιας Πόλης στην αποπνικτική ζέστη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Παρασκευάζεται με ξυσμένο πάγο, αρωματισμένο με φρουτένια σιρόπια και γαρνιρισμένο με φρέσκα φρούτα ή καρύδα.

Το ποτό έχει ιστορία που φτάνει στη ρωμαϊκή εποχή, ενώ σήμερα παραμένει «ιερό» για τους Ρωμαίους, με παραδοσιακά περίπτερα όπως το Alla Fonte D’Oro να κρατούν ζωντανή την παράδοση.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Στον ιταλικό νότο, τη θέση της grattachecca λαμβάνει η granita – ένα πιο πυκνό ημιπαγωμένο επιδόρπιο, κυρίως λεμονιού ή αμυγδάλου, που συχνά σερβίρεται με φρεσκοψημένα brioche.

Αν και παραπλήσιες στην όψη, οι δύο δημιουργίες διαφέρουν αισθητά στην υφή και στον τρόπο παρασκευής.

Γερμανία:  Spaghettieis και Waldmeister Η Γερμανία, αν και φημίζεται για τις βαριές χειμωνιάτικες κουζίνες της, το καλοκαίρι στρέφεται σε γαστρονομικές απολαύσεις με δόσεις χιούμορ και φαντασίας.

Το Spaghettieis είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα: παγωτό βανίλιας περασμένο από πρέσα ώστε να μοιάζει με μακαρόνια, με κομπόστα φράουλας αντί για σάλτσα ντομάτας και τριμμένο αμύγδαλο στη θέση του παρμεζάνα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Το καλοκαίρι στη Γερμανία έχει επίσης τη γεύση του Waldmeister – ενός ταπεινού βοτάνου, γνωστού και ως γλυκό ξυλόχορτο.

Το άρωμά του θυμίζει άχυρο και το σιρόπι του δίνει γεύση σε ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
23.9 °C 31%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies