Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
23.2 °C 50%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League είναι... Καζάκος!
Ημερομηνία: Σήμερα 11/7/2025, 14:04 - Εμφανίσεις: 9



Ο Ντάσταν Σατπάεφ, ένα 16χρονο παιδί-θαύμα από το Καζακστάν, έγραψε ιστορία στη διοργάνωση των αστέρων: έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (εννοείται και με τα προκριματικά μέσα στους υπολογισμούς) σπάζοντας το ρεκόρ του Άνσου Φάτι.

Τον έκλεισε η Τσέλσι, που εξασφάλισε την υπογραφή του από τώρα – θα τον υποδεχθεί στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2026, όταν ενηλικιωθεί.

Ο Σατπάεφ, φορ της Καϊράτ Αλμάτι, άνοιξε το σκορ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας σε ηλικία 16 χρόνων, 10 μηνών και 26 ημερών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Άνσου Φάτι που είχε σκοράρει στα 17 του.

Ο αγώνας, για τα προκριματικά του Champions League, έλαβε τέλος ισόπαλος 1-1 — θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο Καζακστάν.

Για όσους (ελάχιστοι είναι για να πούμε την αλήθεια) παρακολουθούν το καζακικό ποδόσφαιρο, το όνομα Ντάσταν Σατπάεφ δεν προκαλεί έκπληξη.

Δύο χρόνια πριν, κλήθηκε ήδη στην πρώτη ομάδα της Καϊράτ για ευρωπαϊκό αγώνα, ενώ σε ηλικία μόλις 14 χρόνων, στην Κ17, είχε σημειώσει 80 γκολ σε μία μόνο σεζόν.

Οι Άγγλοι της Τσέλσι εντυπωσιάστηκαν και δεν άφησαν χρόνο να χαθεί: έκλεισαν τον ταλαντούχο εξτρέμ για 4 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με μπόνους), με σκοπό να τον εντάξουν στην ομάδα μόλις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, στις 12 Αυγούστου 2026.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Παρότι αριστερός εξτρέμ, ο Σατπάεφ έχει έφεση στο γκολ και αρέσκεται να συγκλίνει προς τα μέσα.

Με προφανή περιθώρια βελτίωσης, έχει ήδη πείσει την εθνική ομάδα του Καζακστάν.

Αντί για την αναμενόμενη παρουσία στην U21, έκανε ντεμπούτο με την εθνική Ανδρών τον περασμένο Μάρτιο απέναντι στην Ουαλία και λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε βασικός με το Λιχτενστάιν.

Το 2025 ήδη μετρά διψήφιο αριθμό γκολ: 8 στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο, 1 στο Champions League.

Ο εκπρόσωπός του, Γκέρμαν Τκατσένκο, δεν κρύβει την ικανοποίησή του: «Το ταλέντο δεν έχει σύνορα.

Ο Σατπάεφ είναι απόδειξη πως παίκτες παγκόσμιας κλάσης μπορούν να προκύψουν οπουδήποτε.

Θυμηθείτε το...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
23.2 °C 50%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies