Ινδία: Ολα τα σενάρια ανοιχτά για τα αίτια συντριβής του αεροσκάφος της Air India – Εξετάζεται και δολιοφθορά Ημερομηνία:
29/6/2025, 20:08 - Εμφανίσεις: 13
Ολα τα σενάρια εξετάζονται ακόμα και της δολιοφθοράς για τα αίτια της συντριβής του Boeing 787 της Air India κατά την απογείωσή του από το Αχμενταμπάντ, στη βορειοδυτική Ινδία, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 279 ανθρώπους, δήλωσε την Κυριακή ο αρμόδιος υπουργός.
«Όλες οι πλευρές εξετάζονται» δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, Μουρλιντάρ Μοχόλ, απαντώντας σε μία ερώτηση που του τέθηκε από το ενημερωτικό δίκτυο τηλεόρασης NDTV αναφορικά με πιθανότητα δολιοφθοράς.
Ένας μονάχα επιβάτης, που καθόταν κοντά σε μια έξοδο κινδύνου στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφοςυ, επέζησε από θαύμα από την πτώση του αεροσκάφους, που μετέφερε 242 επιβαίνοντες, πάνω σε μια συνοικία της πόλης λίγο έπειτα από την απογείωσή του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έδαφος, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν οι αστυνομικές πηγές.
Ο κυβερνήτης εξέδωσε σήμα συναγερμού λίγο έπειτα από την απογείωση, έγινε γνωστό από τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, χωρίς να αποκαλύψει επί του παρόντος άλλες λεπτομέρειες αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος.
Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας έπειτα από την πτώση, διακρίνεται το Boeing Dreamliner να αδυνατεί να πάρει ύψος, κατόπιν να συντρίβεται στο έδαφος μέσα σε μια πύρινη σφαίρα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Στη συνέντευξη που έδωσε στο NDTV, o Μοχόλ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σενάριο μιας ταυτόχρονης βλάβης στους δύο κινητήρες του αεροσκάφους.
«Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ», υπενθύμισε.
«Η έκθεση (της έρευνας) θα μας επιτρέψει να πούμε εάν οι κινητήρες είχαν κάποιο πρόβλημα, εάν επρόκειτο για ένα ζήτημα τροφοδότησης με κηροζίνη και γιατί οι δύο κινητήρες διέκοψαν τη λειτουργία τους», συμπλήρωσε ο υπουργός.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Είναι πολύ νωρίς να το πω, όμως, όποια κι αν είναι η αιτία (του δυστυχήματος), θα τη μάθουμε», συνέχισε ο Μοχόλ, προσθέτοντας πως θα δημοσιευτεί μία έκθεση «εντό...