Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
1 °C 86%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Άσκηση: Ίσως θα μπορούσε να αποτρέψει την υποτροπή στον καρκίνο «καλύτερα από τα φάρμακα»
Ημερομηνία: 4/6/2025, 07:32 - Εμφανίσεις: 163



Η άσκηση θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου των ασθενών με καρκίνο κατά το ένα τρίτο, να σταματήσει την υποτροπή των όγκων και είναι ακόμα πιο αποτελεσματική από τα φάρμακα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής, η οποία θα μπορούσε να φέρει ανατροπή τις κατευθυντήριες οδηγίες για την υγεία παγκοσμίως.

Σε παγκοσμίως πρώτη κλινική δοκιμή όπου περιλαμβάνεται ασθενείς από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τον Καναδά και το Ισραήλ διαπίστωσε ότι ένα δομημένο πρόγραμμα με άσκηση μετά τη θεραπεία του καρκίνου θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο θανάτου, υποτροπής της νόσου ή ανάπτυξης νέου καρκίνου.

Αξιοσημείωτη αλλαγή στην κατανοήση του πώς δρα η άσκηση μετά τη θεραπείαgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο Σικάγο στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (Asco), το μεγαλύτερο συνέδριο για τον καρκίνο στον κόσμο.

Δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine.

Για πρώτη φορά στην ιατρική ιστορία, παρευρίσκονταν σαφείς ενδείξεις ότι η άσκηση ήταν ακόμα πιο καλή στην πρόληψη της υποτροπής του καρκίνου και του θανάτου από πολλά από τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σήμερα στους ασθενείς.

Όπως προκύπτει από τη δρα Τζούλι Γκράλοου, επικεφαλής ιατρική σύμβουλο της Asco, η οποία δεν συμμετείχε στη δεκαετή μελέτη, η ποιότητα των ευρημάτων της ήταν το «υψηλότερο επίπεδο στοιχείων».

Ακόμα δήλωσε ότι θα οδηγήσει σε «μια σημαντική αλλαγή στην κατανόηση της σημασίας της ενθάρρυνσης της σωματικής δραστηριότητας στη διάρκεια και μετά τη θεραπεία».

Τι έδειξε η έρευνα Οι ασθενείς που είχαν αρχίσει ένα δομημένο πρόγραμμα άσκησης με τη βοήθεια ενός προσωπικού γυμναστή ή προπονητή υγείας έπειτα από την ολοκλήρωση της θεραπείας είχαν σημαντικά οφέλη.

Χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου 37% και 28% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υποτροπιάζοντων ή νέων καρκίνων, σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν μόνο συμβουλές υγείας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });googletag...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
1 °C 86%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies