Το ρεκόρ του διαιτητή του τελικού του Champions League Ημερομηνία:
30/5/2025, 09:52 - Εμφανίσεις: 14
Το Σάββατο, ο διαιτητής Ιστβάν Κόβατς θα φέρει εις πέρας το «σετ» των τελικών ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, καθώς θα διευθύνει και τον τελικό του Champions League στο Μόναχο ανάμεσα στην Παρί και την Ιντερ (MEGA, 22:00).
Ήταν μια χρονιά αξέχαστη για τον Ιστβάν Κόβατς.
Πριν από δώδεκα μήνες, ο Ρουμάνος διαιτητής ολοκλήρωνε μια εντυπωσιακή σεζόν διαιτητεύοντας τη νίκη της Αταλάντα στον τελικό του UEFA Europa League στο Δουβλίνο, και στη συνέχεια διηύθυνε δύο αγώνες στο EURO 2024.
Ταυτόχρονα, έγινε για πρώτη φορά πατέρας, και παρά τις απαιτήσεις της οικογενειακής ζωής, απόλαυσε άλλη μία εξαιρετική αγωνιστική περίοδο το 2024/25, η οποία οδήγησε στον ορισμό του για τον τελικό του Champions League το Σάββατο στο Μόναχο.
Με αυτή του τη συμμετοχή, ο Κόβατς θα γίνει ο πρώτος διαιτητής που έχει διευθύνει τον τελικό και των τριών κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, αφού ήταν και ο διαιτητής στον πρώτο τελικό του Conference League το 2022.
Θα είναι μια περήφανη στιγμή για τον 40χρονο, πρώην ποδοσφαιριστή στη Γ’ Εθνική της Ρουμανίας που μίλησε στην UEFA για τον ορισμό του, την προσέγγισή του στους αγώνες και τι σημαίνει για εκείνον το Champions League: -Ιστβάν, συγχαρητήρια για τον ορισμό.
Πώς ένιωσες όταν έλαβες την είδηση;googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ήταν καταπληκτικό όταν έλαβα το τηλεφώνημα από τον [Διευθυντή Διαιτησίας της UEFA] Ρομπέρτο Ροσέτι.
Ήταν ένα πολύ χαρούμενο τηλεφώνημα και ένα συγκλονιστικό συναίσθημα μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, να μου ανατεθεί ο μεγαλύτερος αγώνας διασυλλογικού ποδοσφαίρου στον κόσμο.
Στην αρχή κάθε σεζόν, ονειρεύεσαι να διαιτητεύσεις έναν τελικό.
Το Champions League είναι το μεγαλύτερο που μπορείς να πετύχεις, και είμαι πολύ χαρούμενος — όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους συνεργάτες μου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την UEFA, την Επιτροπή Διαιτησίας, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρουμανίας και όλους όσοι μας υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τον πρόεδρό μας στην επιτροπή...