ΗΠΑ: Η απόδραση μυστήριο στο Αλκατράζ - Αδιάβροχα, υποψίες και κανένα ίχνος ζωής Ημερομηνία:
11/5/2025, 14:56 - Εμφανίσεις: 26
Στις 11 Ιουνίου 1962, τρεις κρατούμενοι του Αλκατράζ – ο Φρανκ Μόρις και τα αδέλφια Κλάρενς και Τζον Άνγκλιν, όλοι τους γύρω στα 30 – πέρασαν με μια αυτοσχέδια σχεδία από κρυφές τρύπες στους τοίχους των κελιών τους, σκαρφάλωσαν μέσα από έναν αγωγό εξαερισμού στην οροφή και βγήκαν στα παγωμένα, φουρτουνιασμένα νερά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.
Η άποψη ότι στη φυλακή του Αλκατράζ είναι πραγματικά απίθανο να απαδράσει κανείς αποτελεί βασικό μέρος της πρότασης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να την επαναλειτουργήσει περισσότερα από 60 χρόνια από τότε που το Γραφείο Φυλακών την έκλεισε επειδή ήταν πολύ ακριβή για τη λειτουργία της.
«Κανείς δεν απέδρασε ποτέ από το Αλκατράζ», υποστήριξε ο Τραμπ τη Δευτέρα στο Οβάλ Γραφείο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αλλά ενώ ο Μόρις και οι αδελφοί Άνγκλιν δεν εντοπίστηκαν ποτέ έπειτα από την απέδρασή τους, οι οπαδοί τέτοιων ιστοριών – και ορισμένα μέλη της οικογένειας των φυλακισμένων – είναι πεπεισμένοι ότι πράγματι έφτασαν στην ακτή και έζησαν τη ζωή τους κρυμμένοι από τη δικαιοσύνη και το κοινό μάτι.
«Αυτή η υπόθεση», δήλωσε ο Αρτ Ρόντερικ, συνταξιούχος σερίφης των ΗΠΑ που ασχολήθηκε με την έρευνα για σχεδόν 40 χρόνια, «δεν ξεχνιέται ποτέ».
Και όμως, ξέφυγαν Ο Μόρις και οι Άνγκλιν κατέληξαν στην πιο τρομακτική φυλακή της Αμερικής για τον πιο προφανή λόγο: Προσπαθούσαν διαρκώς να δραπετεύσουν από κάθε άλλο μέρος όπου κρατούνταν, όπως δείχνουν τα δελτία καταδίκης στα αρχεία του FBI.
Παρ’ όλα αυτά, το ομοσπονδιακό συγκρότημα στην Καλιφόρνια, γνωστό ως The Rock, δεν έσπασε ούτε το ηθικό τους ούτε το ρεκόρ τους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Δεν τους άρεσε να είναι φυλακισμένοι», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γουίντνερ, 58 χρόνων, ο οποίος έχει συνυπογράψει ένα βιβλίο για την απόδραση των θείων του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Οι τρεις δραπέτες του Αλκατράζ.
DOJ/Reuters/CNN Δεν τους άρεσε επίσης να είναι φτωχοί.