Ένοπλοι βοσκοί δολοφόνησαν 23 γεωργούς στην κεντρική Νιγηρία για το νερό Ημερομηνία:
Σήμερα 12/5/2025, 05:08 - Εμφανίσεις: 12
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ένοπλους σε τέσσερις διακριτές επιθέσεις στην πολιτεία Μπένου, στην κεντρική Νιγηρία, ενημέρωσε χθες Κυριακή το Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ.
Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε τέσσερα χωριά.
Ξεσπούν συχνά συγκρούσεις ανάμεσα σε νομάδες κτηνοτρόφους και γεωργούς για τον έλεγχο των γαιών και του νερού στην κεντρική Νιγηρία.
Καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι περιλαμβάνονται στη φυλή Φουλάνι και είναι μουσουλμάνοι, ενώ πολλοί αγρότες είναι χριστιανοί, οι συγκρούσεις αυτές παίρνουν συχνά θρησκευτική ή εθνική διάσταση.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Πληροφορίες από το πεδίο επιβεβαιώνουν πως σε χωριστές επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 άνθρωποι», δήλωσε ο γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού στην πολιτεία Μπένου, ο Άντονι Αμπά.
Οι βοσκοί επιτέθηκαν στους γεωργούς, δήλωσε γιατρός «Συντονισμένες βάναυσες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ένοπλους βοσκούς και ύποπτους επιτιθέμενους που μιλούσαν Τζουκούν σε πολλές τοποθεσίες στο Τουράν, με αποτέλεσμα θανάτους, τραυματισμούς και εκτοπισμούς.
«Οι επιτιθέμενοι μιλούσαν τόσο τη γλώσσα Φουλφούλντε όσο και τη γλώσσα Τζουκούν», δήλωσε ο Δρ Ρέι Ανούμβε σε τοπικό μέσο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η φυλή Μμπαάβ κοντά στο συγκρότημα Τσε Γιαντέ και τη διάβαση Γκούσα από τον ποταμό Κατσίνα – Άλα, δέχτηκε επίθεση καθώς οι δράστες διέσχισαν τον ποταμό και έστησαν ενέδρα στους αγρότες που επέστρεφαν από τα χωράφια τους.
Η βία στη Νιγηρία ως απότοκο στης κλιματικής αλλαγής είναι συχνή Οκτώ άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο χωριό Ούκουμ, άλλοι εννιά στο Λόγκο, τρεις στο Γκούμα και άλλοι τρεις στο Κουάντε, διευκρίνισε.
Πολλοί ακόμα χωρικοί υπέστησαν τραυματισμό, συμπλήρωσε.
Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας περιορίστηκε να πει πως δεν είναι ενήμερη για τις επιθέσεις αυτές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Κάποιες έγιναν σε τοποθεσίες που ...