Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
6 °C 58%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αργεντινή: Ο πρώην πρόεδρος Φερνάντες θα δικαστεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην πρώτης κυρίας
Ημερομηνία: 16/4/2025, 04:28 - Εμφανίσεις: 179



Η δικαιοσύνη της Αργεντινής επιβεβαίωσε χθες Τρίτη πως προσάγεται σε δίκη ο πρώην πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες (2019-2023), για «πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών», «απειλές» και «εξαναγκασμούς» με θύμα την άλλοτε δημοσιογράφο και τηλεοπτική παρουσιάστρια Φαμπιόλα Γιάνιες, σύντροφό του επί σειρά χρόνων, και στη διάρκεια της προεδρίας του (στη φωτογραφία από buenosairesherald.com, επάνω, ο Φερνάντες με την άλλοτε σύντροφό του Γιάνιες).

Ο πρώην αρχηγός του κράτους, 66 χρόνων, που εξαρχής αρνείται πως άσκησε ποτέ βία σε βάρος της κυρίας Γιάνιες, με την οποία ήταν ζευγάρι κάπου δέκα χρόνια, άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση να παραπεμφθεί σε δίκη, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η «απομόνωση» της πρώην πρώτης κυρίας στην προεδρική κατοικία υπήρξε «αιτία αισθητής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της» Ομως δύο από τα τρία μέλη ομοσπονδιακού εφετείου επιχειρηματολόγησαν σε απόφασή τους, έκτασης 82 σελίδων, που περιήλθε σε γνώση του AFP, ότι «ο κατηγορούμενος ασκούσε στο θύμα διάφορες μορφές βίας του φύλου, κατά τρόπο συνεχή, μεταξύ του 2016 και του 2024».

Η «απομόνωση» που υφίστατο η πρώην πρώτη κυρία στην προεδρική κατοικία υπήρξε «αιτία αισθητής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του θύματος», πρόσθεσαν.

Τρίτος εφέτης, που μειοψήφησε, έκρινε από δικής του πλευράς πως η έρευνα έχει κενά και προβλήματα κι άρα ο κ.

Φερνάντες δεν έπρεπε να προσαχθεί σε δίκη.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους, που ανήκει στους περονιστές (κεντροαριστερά), βρέθηκε από τον Αύγουστο αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για ξυλοδαρμό, πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλές και εξαναγκασμό, κατόπιν καταγγελίας από τη Φαμπιόλα Γιάνιες, με την οποία απέκτησαν γιο το 2022.

Υπέβαλε μήνυση Η πρώην πρώτη κυρία, πρώην δημοσιογράφος, τηλεοπτική παρουσιάστρια και ηθοποιός, 43 χρόνων, υπέβαλε μήνυση και κατέθεσε μέσω βιντεοδιάσκεψης σε δικαστικό λειτουργό του Μπουένος Αϊρες από το προξενείο της Αργεντινής στη Μαδρίτη, όπου ζει πλέον μαζί με τον γιο της.

Σε γραπτή κατάθεσή της που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
6 °C 58%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies