Η Εθνική ομάδα σεταρίστηκε ξανά με «Καραϊσκάκης» και Παιανία Ημερομηνία:
19/3/2025, 11:48 - Εμφανίσεις: 60
Η Τρίτη 18 Μαρτίου ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για την Εθνική ομάδα, γιατί σηματοδότησε την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της.
Μόνιμα στη μία περίπτωση και τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια στη δεύτερη περίπτωση.
Αφού η ΕΠΟ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για την αγορά του προπονητικού κέντρου της Παιανίας, καθώς και τη χρησιμοποίηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ως έδρα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Αυτό σημαίνει πως τα επόμενα χρόνια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν που θα προπονούνται και που θα αγωνίζονται, όταν συγκεντρώνονται στην Αθήνα για τις υποχρεώσεις της Ελλάδας.
Μία ομάδα η οποία έχει διαμορφώσει όλες τις προϋποθέσεις για να ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει από μία άλλη που δεν ξέρει που θα παίζει και που θα προπονείται.
Προφανώς οι γηπεδικές υποδομές δεν εξασφαλίσουν την επιτυχία, αλλά είναι ένα απαραίτητο συστατικό της.
Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά, ας προχωρήσουν στη σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
Η αποστολή της Ελλάδας έχει μετακομίσει σε ξενοδοχεία, έχει περιηγηθεί σε διάφορα γήπεδα της Αττικής (Νέας Σμύρνης, Περιστερίου, Μαζαράκη, Ρέντη, Ριζούπολης, Καλλιθέας κ.α.) για προπονήσεις και έχει χρησιμοποιήσει τέσσερις διαφορετικές έδρες, το «Καραϊσκάκης», την «Αγιά Σοφιά», τη Ριζούπολη και το ΟΑΚΑ.
Επιπλέον, η Εθνική ομάδα για τον όμιλο του Nations League του 2022 είχε εγκατασταθεί στο Βόλο, έδωσε τα ματς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και οργανώνοντας τις προπονήσεις της στο Πήλιο.
View this post on Instagram A post shared by Ethniki Omada (@ethnikiomada) Άρα, οι διεθνείς και οι προπονητές έμεναν αλλού, κάθε φορά γυμνάζονταν σε άλλες συνθήκες – όχι πάντα τις ιδανικότερες – και έπαιζαν σε άλλο περιβάλλον.
Για τις ανάγκες των προπονήσεων και των αγώνων, τα μέλη του προσωπικού στην ΕΠΟ μετακινούσαν κάθε φορά τον εξοπλισμό και μετά έπρεπε να τον επιστρέψουν στις αποθήκες της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδί.
Πλέον, αυτό το ατελείωτο «πήγαινε-έλα» για όλους θα σταμ...