Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
28.4 °C 35%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Πόσο γιαούρτι την εβδομάδα γίνεται «ασπίδα» ενάντια στον καρκίνο του εντέρου
Ημερομηνία: 14/2/2025, 11:08 - Εμφανίσεις: 150



Το γιαούρτι το οποίο περιέχει ζωντανά στελέχη βακτηρίων πιστεύεται ότι προστατεύει από πολλές νόσους – υπάρχουν μάλιστα αναφορές ότι θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Τώρα μια νέα μελέτη ερευνητών από το Mass General Brigham δείχνει ότι η μακρόχρονη κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί όντως να προστατεύσει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, μέσω αλλαγών που προκαλεί στο εντερικό μικροβίωμα.

Δύο ή περισσότερες μερίδες εβδομαδιαίως το «κλειδί» Για την ακρίβεια οι ερευνητές, αξιοποιώντας δεδομένα από έρευνες που είχαν παρακολουθήσει εθελοντές επί δεκαετίες, ανακάλυψαν ότι η μακροχρόνια κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού εβδομαδιαίως συνδεόταν με χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης μιας μορφής καρκίνου του παχέος εντέρου που είναι θετικός στο Bifidobacterium – ένα είδος βακτηρίου που περιέχεται στο γιαούρτι.

«Επί μακρόν πιστεύεται ότι το γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ευεργετικά για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος» Μάλιστα από τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Gut Microbes», προέκυψε ότι το συγκεκριμένο βακτήριο ήταν αρκετά συχνό: περί το 30% των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου είχαν ανιχνεύσιμο το Bifidobacterium στον καρκινικό ιστό.

Δουλειά… ντετέκτιβ «Η μελέτη μας παρέχει μοναδικές αποδείξεις αναφορικά με τα πιθανά οφέλη του γιαουρτιού» δήλωσε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Σούτζι Ογκίνο, επικεφαλής του Προγράμματος Μοριακής Παθολογικής Επιδημιολογίας στο Τμήμα Παθολογίας του Νοσοκομείου Brigham and Women’s και καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H.

Chan του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και προσέθεσε: «Η προσέγγιση του εργαστηρίου μας είναι το να προσπαθούμε να συνδέουμε διαφορετικούς τύπους διατροφής με αλλαγές στους ιστούς, όπως η παρουσία ή η απουσία συγκεκριμένων ειδών βακτηρίων.

Αυτού του είδους η δουλειά που μοιάζει με εκείνη των ντετέκτιβ θα μπορούσε να αυξήσει την ισχύ των στοιχείων που συνδέουν τη διατρ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
28.4 °C 35%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies