Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
5.8 °C 39%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ισπανία: Αποχαιρετά τις 40 ώρες την εβδομάδα - Στις 37,5 ώρες η νόμιμη εβδομάδα εργασίας
Ημερομηνία: 5/2/2025, 01:32 - Εμφανίσεις: 68



Το υπουργικό συμβούλιο στην Ισπανία συμφώνησε την Τρίτη να μειώσουν τη νόμιμη εργάσιμη εβδομάδα στις 37,5 ώρες χωρίς καμία αλλαγή στο μισθό, προχωρώντας σε ένα από τα εμβληματικά μέτρα της κυβέρνησης συνασπισμού παρά την αντίθεση των εργοδοτικών ενώσεων, όπως μεταφέρει το Reuters.

Στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασής του, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη μείωση, από 40 ώρες που είναι σήμερα, με εκτελεστικό διάταγμα που συνέταξε η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαζ, η οποία ηγείται του αριστερού κόμματος Sumar.

«Η πρόταση αυτή αφορά την πιο καλή διαβίωση, τη λιγότερη εργασία και την πολύ μεγαλύτερη παραγωγικότητα και οικονομική αποδοτικότητα», δήλωσε η Diaz στους δημοσιογράφους.

Το μέτρο πρέπει ακόμα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπου η κεντροαριστερή κυβέρνηση υπό τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ δεν διαθέτει σαφή πλειοψηφία και εξαρτάται από την εξισορρόπηση των αιτημάτων πολλών μικρότερων κομμάτων για να περάσει τη νομοθεσία.

Η μείωση των 40 ωρών εργασίας ήταν βασικό στοιχείο της υποστήριξης του Sumar στον Σάντσεθ Η Ντίαζ, η οποία είναι επίσης αναπληρώτρια πρωθυπουργός, κατέστησε το σχέδιο για τη μείωση των ωρών εργασίας έως το τέλος του 2025 κεντρικό στοιχείο της υποστήριξης του κόμματός της προς την πρωθυπουργία του Σάντσεθ.

Αλλά το κεντροδεξιό καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts έχει ήδη δηλώσει αντίσταση στην πρόταση, ενώ το κύριο λόμπι των εργοδοτών, το CEOE, δήλωσε ότι θα αυξήσει το κόστος των ισπανικών επιχειρήσεων και θα τις καταστήσει λιγότερο ανταγωνιστικές.

Μετά από μήνες συνομιλιών μεταξύ της Ντίαζ και των συνδικάτων και των εκπροσώπων των εργοδοτών, οι διαπραγματεύσεις με την CEOE κατέρρευσαν τον Νοέμβριο, αφού επέμεινε ότι η μικρότερη εβδομάδα δεν θα πρέπει να επιβληθεί με νόμο, αλλά μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε εταιρείας.

«Ο εταιρικός κόσμος είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά όχι υπέρ του μονολόγου», δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της CEOE Αντόνιο Γκαραμέντι.

Σκληρή σύγκρουση στην Ισπανία αν...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
· How is collagen produced: Amino acids and the roles of vitamin C and copper
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
5.8 °C 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies