Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
4 °C 66%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μισοκινησία: Η μυστηριώδης πάθηση όσων αναστατώνονται με τις κινήσεις των άλλων
Ημερομηνία: 13/12/2024, 16:00 - Εμφανίσεις: 123



«Όποτε βλέπω κάποιον να χτυπά τα δάχτυλά του στο γραφείο, η πρώτη μου σκέψη είναι να του τα κόψω με μαχαίρι» λέει ένας ανώνυμος ασθενής στον ψυχολόγο του.

Μια άλλη λέει: «Όταν βλέπω κάποιον να κάνει μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως τον άνδρα μου όταν τεντώνει τα δάχτυλα των ποδιών, νιώθω σωματικά άρρωστη.

Κρατιέμαι, θέλω όμως να κάνω εμετό».

Αν αυτές οι αντιδράσεις σας φαίνονται γνώριμες, ίσως πάσχετε από μισοκινησία –μια ψυχική πάθηση που χαρακτηρίζεται από έντονες συναισθηματικές ή σωματικές αντιδράσεις στις κινήσεις άλλων ανθρώπων, όπως το νευρικό κούνημα των ποδιών ή το στρίψιμο των μαλλιών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αν και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια πόσοι άνθρωποι πάσχουν από μισοκινησία, σχολιάζει το BBC, πρόσφατη καναδική μελέτη έδειχνε ότι έως και ένας στους τρεις ανθρώπους θα μπορούσε να νιώθουν οργή ή αηδία με τις νευρικές κινήσεις άλλων ανθρώπων.

Περισσότερες πληροφορίες δίνει τώρα μελέτη που δημοσιεύεται στο PLoS ONE με τη συμμετοχή 21 ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος σε ομάδα στήριξης για τη μισοκινησία.

Το νευρικό κούνημα των ποδιών ή των χεριών είναι τα ερεθίσματα που προκαλούν συχνότερα αντιδράσεις, ενώ πιο σπάνιος είναι ο εκνευρισμός με το κλικάρισμα του στιλό, αναφέρουν οι ερευνητές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Συχνά, τα άτομα αυτά πάσχουν ταυτόχρονα και από μισοφωνία, μια απέχθεια για ανθρώπινους θορύβους όπως οι βαριές ανάσες ή οι ήχοι στη διάρκεια του φαγητού.

«Αυτά τα δύο πάνε μαζί πολύ συχνά» δήλωσε στο BBC η Τζέιν Γκρέγκορι, κλινική ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που μελετά τις δύο παθήσεις.

«Βίαιες εικόνες θα μπορούσε να εμφανίζονται στο μυαλό τους.

Θέλουν να αρπάξουν τον άλλο να να τον αναγκάσουν να σταματήσει να κουνιέται [….] παρόλο που δεν είναι θυμωμένοι άνθρωποι στην κανονική ζωή τους» λέει η ερευνήτρια.

Η σοβαρότητά της μισικινησίας ποικίλει, επισημαίνει, με κάποιους α...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
4 °C 66%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies