Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
2 °C 56%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας - Εκατομμύρια γυναίκες θα λάβουν SMS για τις εξετάσεις τους
Ημερομηνία: 9/10/2024, 01:20 - Εμφανίσεις: 138



Περίπου 2,5 εκατομμύρια γυναίκες, που είναι δικαιούχοι του προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν πάρει SMS για να προγραμματίσουν τις εξετάσεις τους δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, στο πλαίσιο επίσκεψης της στα Κέντρα Υγείας Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης, Σκύδρας, Αριδαίας και ‘Αρνισσας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με με τον εμβολιασμό εναντίον του ιού HPV (στελέχη του οποίου ενοχοποιούνται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας), η κ.

Αγαπηδάκη υπογράμμισε τη σημασία της καθολικής κάλυψης και της μη παραμέλησης του τεστ Παπανικολάου και του HPV DNA test, επισημαίνοντας πως, αν ο εμβολιασμός και οι εξετάσεις συνεχίσουν να προχωρούν ικανοποιητικά, η Ελλάδα θα μπορούσε να καταφέρει μηδενικά περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε τη σημασία της καθολικής κάλυψης και της μη παραμέλησης του τεστ Παπανικολάου και του HPV DNA test Επιπλέον, αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις που σχετίζονται με τα Κέντρα Υγείας ‘Αρνισσας, Κρύας Βρύσης, Αριδαίας και Σκύδρας.

«ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» Η κ.

Αγαπηδάκη έλαβε ενημέρωση από το προσωπικό των Κέντρων Υγείας για την πρόοδο της εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος πρόληψης, «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», το οποίο περιλαμβάνει προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.Απευθυνόμενη στο ιατρικό προσωπικό, η κυρία Αγαπηδάκη δήλωσε: «Είστε το πρόσωπό μας στο πεδίο.

Εσείς συμβάλλετε καθοριστικά στην επιτυχία των προγραμμάτων πρόληψης και στην έγκαιρη διάγνωση που σώζει ζωές».

Τέλος, εξεδήλωσε την ικανοποίησή της για την πορεία των έργων και τόνισε τη δέσμευσή της για τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών υγείας σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη (09/10)  η κ.

Αγαπηδάκη πρόκειται να μεταβεί στην Ημαθία, όπου θα επισκεφθεί τα Κέντρα Υγείας Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
2 °C 56%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies