Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
1.5 °C 70%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αμείλικτη η πραγματικότητα για το υποστελεχωμένο ΕΣΥ - «Έχουμε φτάσει στα όριά μας»
Ημερομηνία: 27/8/2024, 13:32 - Εμφανίσεις: 117



Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία των νησιών και γενικότερα της περιφέρειας, έρχονται στην επιφάνεια πλέον, σχεδόν καθημερινά, με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Α.

Γεωργιάδη, να επιχειρούν  να θολώσουν τα νερά, με τον ισχυρισμό ότι «υπερπροβάλονται οι στραβές» και ότι «η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής».

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη: ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, που επιχειρείται να καλυφθούν με μπαλώματα και μετακινήσεις προσωπικού, κλινικές που απειλούνται με λουκέτο, γιατροί εξουθενωμένοι, αμοιβές εξευτελιστικές, πολίτες που τρέχουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρουν τον κατάλληλο γιατρό, χωρίς πάντα να τα καταφέρνουν και άλλοι που δεν έχουν καν πρόσβαση σε δομές Υγείας.

«Αν δεν δώσουν χρήματα για την δημόσια υγεία…» «Δυστυχώς κάθε αύριο και χειρότερα με την στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας, ειδικά των περιφερειακών της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Το καλοκαίρι με κάποιες μετακινήσεις – «μπαλώματα», προσπαθούν να καλύψουν τα κενά.

Όμως τον χειμώνα που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες… οι διακομιδές είναι επικίνδυνες ή δεν γίνονται λόγω των καιρικών συνθηκών… Κι αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία των μόνιμων κάτοικων», δήλωσε στο MEGA, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική στην υγεία, να αυξήσουμε τις δημόσιες δαπάνες» «Αν δεν αποφασίσουμε να επενδύσουμε στην δημόσια υγεία, να δώσουμε κίνητρα στο υγειονομικό προσωπικό, δεν πρόκειται να επιλυθεί το πρόβλημα.

Οι νέοι γιατροί με 1.800 ευρώ τον μήνα και λιγότερο, οι νοσηλευτές και οι διασώστες με 800 ευρώ τον μήνα, οι τραυματιοφορείς με 690 ευρώ ον μήνα, δεν πρόκειται να αναζητήσουν δουλειά στο ΕΣΥ.

Θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική στην υγεία, να αυξήσουμε τις δημόσιες δαπάνες, από 5,5% που είναι σήμερα στον μέσο όρο στην Ευρώπη, στο 7,5% δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τα κενά.

Στα νησιά μας έχουμε μεγάλο πρόβλημα με γιατρούς.

Μην ρίχνουμε στάχτη στα μάτια με μετακινήσεις γιατρών.

Στην Σάμο έχουμε σοβαρά προ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
1.5 °C 70%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies