Φόβοι για ελλείψεις σε φάρμακα τον Αύγουστο από τους φαρμακοποιούς
Ημερομηνία:
15/7/2024, 19:20 - Εμφανίσεις: 86
ΘÎμα καλοκαιÏιών ελλείψεων σε φάÏμακα θÎτουν οι φαÏμακοποιοί της χώÏας, εξαιτίας του γεγονότος ότι για τις θεÏινÎÏ‚ διακοπÎÏ‚, οι φαÏμακευτικÎÏ‚ κλείνουν τον ΑÏγουστο για Îνα 20ήμεÏο και στο διάστημα αυτό, λειτουÏγεί μόνο τμήμα εκτάκτων πεÏιστατικών.
Τις ανησυχίες των φαÏμακοποιών ιδίως για τα φάÏμακα που συνήθως βÏίσκονται σε Îλλειψη, εκφÏάζουν ο Ï€ÏόεδÏος και ο γÏαμματÎας του Πανελληνίου ΦαÏÎ¼Î±ÎºÎµÏ…Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï Î£Ï…Î»Î»ÏŒÎ³Î¿Ï… (ΠΦΣ) Απόστολος Βαλτάς και Μαν.
ΚατσαÏάκης, αντίστοιχα, με επιστολή τους Ï€Ïος τον Ï€ÏόεδÏο του ΣυνδÎσμου ΦαÏμακευτικών ΕπιχειÏήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ΟλÏμπιο ΠαπαδημητÏίου, ενώ κοινοποιοÏν την επιστολή αυτή και στον υπουÏγό Υγείας Άδωνι ΓεωÏγιάδη.
ΘεωÏοÏμε αναγκαιότητα οι εταιÏείες να διατηÏήσουν ανοικτά τα τμήματα Ï€Ïομηθειών για τις φαÏμακαποθήκες και τα φαÏμακεία, ώστε να εξασφαλιστεί απÏόσκοπτα η συνÎχεια της θεÏαπείας των ασθενών Οι ελλείψεις φαÏμάκων σχετίζονται με ολόκληÏη την ΕυÏώπη, όχι μόνο τη χώÏα μας Οι φαÏμακοποιοί εντοπίζουν το Ï€Ïόβλημα σε φαÏμακευτικÎÏ‚ εταιÏείες των οποίων τα φάÏμακα παÏουσιάζουν ελλείψεις, και τονίζουν στην επιστολή ότι οι ποσότητες που διαθÎτουν οι φαÏμακευτικÎÏ‚ σε φαÏμακεία και φαÏμακαποθήκες βαίνουν διαÏκώς μειοÏμενες.
Το αποτÎλεσμα είναι οι ποσότητες να μην επαÏκοÏν και να μην καλÏπτονται οι μηνιαίες απαιτήσεις που Ï€ÏοκÏπτουν από τη συνταγογÏάφηση των αναγκαίων φαÏμάκων.
Για το λόγο αυτό Ï€Ïοτείνουν να παÏαμείνουν ανοικτά τα τμήματα Ï€Ïομηθειών τον ΑÏγουστο, ώστε να γίνεται απÏόσκοπτα η Ï€Ïομήθεια των φαÏμάκων στα φαÏμακεία.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «βάσει της εμπειÏίας των Ï€ÏοηγοÏμενων χÏόνων, στο Ï€Ïώτο δεκαήμεÏο του ΑυγοÏστου οι φαÏμακαποθήκες δεν θα Îχουν ικανÎÏ‚ ποσότητες και τα φαÏμακεία θα αδυνατοÏν να εξυπηÏετήσουν τις ανάγκες των ασθενών σε φάÏμακα.
ΘεωÏοÏμε αναγκαιότητα οι εταιÏείες σας να διατηÏήσουν ανοικτά τα τμήματα Ï€Ïομηθειών για τις φαÏμακαποθήκες και τα φαÏμακεία ώστε να επιτευχθεί κατά το δυνατόν η εÏÏυθμη λειτουÏγία των φαÏμακείων και να εξασφαλιστεί απÏόσκοπτα η συνÎχεια της θεÏαπείας των ασθενών».
Τονίζεται ακ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|