Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
2 °C 60%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αλλεργία: Φυτική ίνα υπόσχεται λύση για τις προβληματικές τροφές;
Ημερομηνία: 11/7/2024, 12:20 - Εμφανίσεις: 141



Διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ανακάλυψε μια νέα πιθανή θεραπεία για τις τροφικές αλλεργίες η οποία έχει ως βάση την ινουλίνη – μια φυσικά παραγόμενη φυτική ίνα που χρησιμοποιείται συχνά ως συμπλήρωμα διατροφής, ως πρεβιοτικό, ως υποκατάστατο της ζάχαρης αλλά και σε πολλά άλλα προϊόντα.

«Φυσική» ανοσοθεραπεία σε τζελ Η φυσική αυτή υποψήφια λύση η οποία παρουσιάζεται στο επιστημονικό περιοδικό «Νature Materials» ελπίζεται ότι στο μέλλον θα προσφέρει ανακούφιση σε εκατομμύρια άτομα με τροφικές αλλεργίες ανά τον κόσμο.

Στη νέα δημοσίευση η διεθνής ερευνητική ομάδα περιγράφει πώς ένα τζελ με βάση την ινουλίνη χορηγήθηκε από το στόμα ως ανοσοθεραπεία σε ποντίκια και απέτρεψε την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων στοχεύοντας, μερικώς, τα βακτήρια του εντέρου.

Εως και 1 στους 3 ενηλίκους αλλά και περισσότερα από 1 στα 4 παιδιά πάσχουν από τροφικές αλλεργίες Το νέο τζελ απέτρεψε μάλιστα ακόμα και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε κοινά αλλεργιογόνα όπως τα φιστίκια, το ασπράδι του αβγού και το γάλα.

Η ερευνητική ομάδα που συνίσταται από επιστήμονες στη Φαρμακολογία, στη Βιοϊατρική και τη Χημική Μηχανική, στην Παθολογία και σε άλλες ειδικότητες τονίζει ότι το τζελ ινουλίνης χτυπά τις τροφικές αλλεργίες στη «ρίζα» τους και δεν ανακουφίζει μόνο από τα συμπτώματά τους.

Ασφαλής και εφικτή θεραπεία για κλινική χρήση Επικεφαλής των ερευνητών ήταν ο Τζέιμς Μουν, καθηγητής Φαρμακευτικών Επιστημών στο Κολέγιο Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ο οποίος, εδώ και χρόνια, μελετά τη χρήση της ινουλίνης ενάντια σε πολλές και διαφορετικές νόσους.

Σύμφωνα με τον δρα Μουν, η νέα αντι-αλλεργική θεραπεία σε μορφή τζελ με βάση την ινουλίνη είναι άκρως υποσχόμενη καθώς έχει πολύ καλό προφίλ ασφαλείας ενώ παράλληλα θα μπορούσε να παραχθεί εύκολα σε μεγάλη κλίμακα.

O επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν Τζέιμς Μουν με τους συνεργάτες του στο εργαστήριο όπου αναπτύχθηκε η νέα «φυσική» θεραπεία ενάντια στι...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
2 °C 60%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies