Αλλεργία: Φυτική ίνα υπόσχεται λύση για τις προβληματικές τροφές;
Ημερομηνία:
11/7/2024, 12:20 - Εμφανίσεις: 144
Διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής εÏευνητÎÏ‚ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ανακάλυψε μια νÎα πιθανή θεÏαπεία για τις Ï„ÏοφικÎÏ‚ αλλεÏγίες η οποία Îχει ως βάση την ινουλίνη – μια φυσικά παÏαγόμενη φυτική ίνα που χÏησιμοποιείται συχνά ως συμπλήÏωμα διατÏοφής, ως Ï€Ïεβιοτικό, ως υποκατάστατο της ζάχαÏης αλλά και σε πολλά άλλα Ï€Ïοϊόντα.
«Φυσική» ανοσοθεÏαπεία σε τζελ Η φυσική αυτή υποψήφια λÏση η οποία παÏουσιάζεται στο επιστημονικό πεÏιοδικό «Îature Materials» ελπίζεται ότι στο μÎλλον θα Ï€ÏοσφÎÏει ανακοÏφιση σε εκατομμÏÏια άτομα με Ï„ÏοφικÎÏ‚ αλλεÏγίες ανά τον κόσμο.
Στη νÎα δημοσίευση η διεθνής εÏευνητική ομάδα πεÏιγÏάφει πώς Îνα τζελ με βάση την ινουλίνη χοÏηγήθηκε από το στόμα ως ανοσοθεÏαπεία σε ποντίκια και απÎÏ„Ïεψε την εμφάνιση αλλεÏγικών αντιδÏάσεων στοχεÏοντας, μεÏικώς, τα βακτήÏια του εντÎÏου.
Εως και 1 στους 3 ενηλίκους αλλά και πεÏισσότεÏα από 1 στα 4 παιδιά πάσχουν από Ï„ÏοφικÎÏ‚ αλλεÏγίες Το νÎο τζελ απÎÏ„Ïεψε μάλιστα ακόμα και σοβαÏÎÏ‚ αλλεÏγικÎÏ‚ αντιδÏάσεις σε κοινά αλλεÏγιογόνα όπως τα φιστίκια, το ασπÏάδι του Î±Î²Î³Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ το γάλα.
Η εÏευνητική ομάδα που συνίσταται από επιστήμονες στη ΦαÏμακολογία, στη ΒιοϊατÏική και τη Χημική Μηχανική, στην Παθολογία και σε άλλες ειδικότητες τονίζει ότι το τζελ ινουλίνης χτυπά τις Ï„ÏοφικÎÏ‚ αλλεÏγίες στη «Ïίζα» τους και δεν ανακουφίζει μόνο από τα συμπτώματά τους.
Ασφαλής και εφικτή θεÏαπεία για κλινική χÏήση Επικεφαλής των εÏευνητών ήταν ο ΤζÎιμς Μουν, καθηγητής ΦαÏμακευτικών Επιστημών στο ΚολÎγιο ΦαÏμακευτικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ο οποίος, εδώ και χÏόνια, μελετά τη χÏήση της ινουλίνης ενάντια σε πολλÎÏ‚ και διαφοÏετικÎÏ‚ νόσους.
ΣÏμφωνα με τον δÏα Μουν, η νÎα αντι-αλλεÏγική θεÏαπεία σε μοÏφή τζελ με βάση την ινουλίνη είναι άκÏως υποσχόμενη καθώς Îχει Ï€Î¿Î»Ï ÎºÎ±Î»ÏŒ Ï€Ïοφίλ ασφαλείας ενώ παÏάλληλα θα μποÏοÏσε να παÏαχθεί εÏκολα σε μεγάλη κλίμακα.
O επικεφαλής της εÏευνητικής ομάδας, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ΤζÎιμς Μουν με τους συνεÏγάτες του στο εÏγαστήÏιο όπου αναπτÏχθηκε η νÎα «φυσική» θεÏαπεία ενάντια στι...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|