Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
26.3 °C 45%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ψήφος εμπιστοσύνης στην (ήπια) υβριδική τεχνολογία από την Stellantis
Ημερομηνία: 9/7/2024, 21:00 - Εμφανίσεις: 75



Ήδη από τον Φεβρουάριο, ελλείψει νέων επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά οχήματα η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης και ενός είδους βαρόμετρο για τις τάσεις της αυτοκίνησης, Γερμανία βλέπει τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων να παραμένουν στην πιο καλή περίπτωση σταθερές εν συγκρίσει με το 2023 παρόλο που συνολικά οι πωλήσεις καινούριων οχημάτων τόσο στη Γερμανία όσο και στην ευρωπαϊκή επικράτεια εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά, τουλάχιστον για τους πρώτους 5 μήνες του 2024, βάσει των στοιχείων του ACEA.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ένωση ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτου (ACEA) για τον μήνα Μάιο, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην ΕΕ συρρικνώθηκαν κατά 12% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αθροίζοντας σε 114.038 μονάδες, μέγεθος που, σε μερίδιο αγοράς, αντιστοιχεί σε 12,5%.

Αύξηση στις ταξινομήσεις νέων ηλεκτροκίνητων κατέγραψαν μόνο οι αγορές του Βελγίου και της Γαλλίας (44,8% και 5,4% αντίστοιχα) όπου εξακολουθούν να ισχύουν διάφορες μορφές κρατικών επιδοτήσεων, στοιχείο ενδεικτικό του πώς διαμορφώνονται οι τάσεις σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση.

Σε πλήρη αντίθεση στις αγορές της Γερμανίας κατά τον πέμπτο μήνα της χρονιάς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κατέγραψαν πτώση 30% εν συγκρίσει με τον ίδιο μήνα του 2023 και της Ολλανδίας κατά 11,7%.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι συνολικά από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια έχουν καταγράψει συνολικά αύξηση 2% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Το ίδιο ενδεικτικό είναι ότι κατά τον πέμπτο μήνα τους έτους, οι πωλήσεις plug-in υβριδικής τεχνολογίας οχημάτων μειώθηκαν κατά 14,7% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο διάστημα του 2023 με το Βέλγιο να καταγράφει -36,6%, τη Γαλλία -19,4% ενώ στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά το μετριοπαθές 1,7%.

Αντιθέτως τα απλά υβριδικά οχήματα ήταν η μοναδική κατηγορία που κατέγραψε αύξηση τον Μάιο ( +16,2%), αθροίζοντας σε 272,568 μονάδες.

Στην περίπτωση των αμιγ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
26.3 °C 45%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies