Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
3.5 °C 53%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γιατί «φλερτάρουμε» ξανά με τον κορονοϊό το φετινό καλοκαίρι
Ημερομηνία: 26/6/2024, 06:12 - Εμφανίσεις: 111



Οι υποπαραλλαγές FLiRT είναι η αιτία που… φλερτάρουμε και φέτος το καλοκαίρι με τον κορονοϊό, όπως μαρτυρά η ραγδαία αύξηση των νοσηλειών λόγω Covid αλλά και των αιτημάτων για αντιιική θεραπεία.

Και παρότι το αναδυόμενο αυτό κύμα δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνα που σηκώθηκαν τα κρίσιμα χρόνια της πανδημίας οι επιστήμονες εφιστούν για άλλη μία φορά την προσοχή των ατόμων που συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες, δεδομένου πως εξακολουθεί να εγκυμονεί ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης.

Αντιιικά χάπια Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης υπενθυμίζει πως το αμέσως προηγούμενο κύμα κρουσμάτων καταγράφτηκε κατά την περίοδο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου.

«Εκείνο το δίμηνο εκτιμάμε πως πιθανώς να νόσησε με τον πανδημικό ιό το 30% του πληθυσμού, δημιουργώντας έτσι ένα υποτυπώδες τείχος ανοσίας».

Εκτοτε, τους μήνες που ακολούθησαν, η κυκλοφορία του ιού ήταν χαμηλή, όμως σύμφωνα με τον καθηγητή η εικόνα ανατρέπεται τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που μαρτυρά πως η ανοσία (μέσω εμβολιασμού ή φυσικής νόσησης) φθίνει.

«Είναι ενδεικτικό πως έως και τον Μάιο οι αιτήσεις για λήψη αντιιικών χαπιών δεν ξεπερνούσαν ημερησίως τις 45-50.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, όμως, ο αντίστοιχος αριθμός διαμορφώνεται σε 200 την ημέρα».

Υπάρχει ακόμα ένας εμπειρικός δείκτης που ο κύριος Λουκίδης επικαλείται και συνήθως μαρτυρά τη δυναμική επιστροφή στην κοινότητα του ιού SARS-CoV-2.

«Οταν τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε στα ιατρεία μας για συμβουλές ή για ραντεβού αυξάνονται κατά 20%, αμέσως υποψιαζόμαστε ότι ο κορονοϊός έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή του».

Εν τω μεταξύ, τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας συμφωνούν απόλυτα με τις παρατηρήσεις των ειδικών.

Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της χώρας έχουν τριπλασιαστεί συγκριτικά με τον περασμένο Απρίλιο, καθώς μόλις σε ένα 24ωρο περισσότεροι από 70 ασθενείς κρίθηκε πως χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα.

Νέες μεταλλάξεις Συστήνοντάς μας με...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
3.5 °C 53%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies