Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
23.4 °C 57%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σε καθεστώς πτώχευσης η Fisker
Ημερομηνία: 18/6/2024, 17:24 - Εμφανίσεις: 128



Μετά από πολύμηνη και τελικά άγονη προσπάθεια να εντοπίσει επενδυτή ή εταίρο και ζημιές και απώλειες που το τελευταίο τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε 450 εκ.

δολάρια με φόντο μια σειρά προβλημάτων ποιότητας και αξιοπιστίας του SUV μοντέλου Ocean, η Fisker κατέθεσε τελικώς αίτηση πτώχευσης στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές και προστασίας από τους πιστωτές της που σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν σταθμίζονται από 200 έως 999.

Ως αποτέλεσμα, εκτός της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της αμερικανικής φίρμας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει ανασταλεί ήδη από τον Μάρτιο και η παραγωγή του Ocean το οποίο είχε αναλάβει να κατασκευάζει η αυστριακή Magna Steyr καθώς και οποιαδήποτε σχέδια για την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου.

Εν είδει υπενθύμισης προσφάτως η Fisker μείωσε δραστικά τις τιμές του Ocean σημειώνοντας παράλληλα ότι στο μέλλον, ενδέχεται να μην θα μπορούσε να υποστηρίξει υπηρεσίες after sales για τα αυτοκίνητά της.

Να τονιστεί ότι το Ocean μετράει 10.000 μονάδες παραγωγής, μόλις το ¼ της αρχικής πρόβλεψης ενώ μόνο το ήμισυ της παραγωγής έχει διατεθεί.

Πλέον η εναπομείνασα παραγωγή και τα πάγια της εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Henrik Fisker βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης από τα αμερικανικά δικαστήρια.

«Είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και την πώληση εκατοντάδων Ocean τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Πάντως, όπως και άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα, ήρθαμε αντιμέτωποι με ιδιαίτερες δυσκολίες σε οικονομικό όσο και πρακτικό επίπεδο οι οποίες επηρέασαν την ικανότητά μας να λειτουργήσουμε αποδοτικά», τονίζει η Fisker στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες η Fisker έχει προσεγγίσει την Nissan με την οποία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις προκειμένου η ιαπωνική φίρμα να επενδύσει στους Αμερικανούς με αντάλλαγμα την ηλεκτρική τεχνολογία του pickup Fisker Alaska.

H Fisker στην «σημερινή» της μορφή ξεκίνησε την πορεία της το 2016 από τον Henrik Fisker ο οποίος στο παρελθόν...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
23.4 °C 57%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies