Τέλη κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα για πληρωμή με τον μήνα Ημερομηνία:
7/5/2024, 15:32 - Εμφανίσεις: 46
Την δυνατότητα να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας έχουν όσοι σχεδιάζουν να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές.
Κι αυτό καθώς η ΑΑΔΕ άνοιξε την πλατφόρμα myCAR μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες θέλουν να το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ένα επί παραδείγματι ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ.
αυτοκινήτου με ετήσια τέλη 120 ευρώ προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός του για ένα μήνα, (πχ τον Ιούνιο), θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας μόνο 10 ευρώ.
Όταν όμως λήξει το διάστημα για το οποίο έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να θέσει ξανά σε ακινησία το αυτοκίνητό του για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο που ανέρχεται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας από την επόμενη χρονιά Όσοι θέλουν να κυκλοφορήσουν για έναν ή περισσότερους μήνες το αυτοκίνητό τους το οποίο έχει τεθεί σε ακινησία θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής: 1.
Μέσω της πλατφόρμας myCar γίνεται ηλεκτρονική άρση ακινησίας, για επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ΙΧ, τα οποία έχουν τεθεί σε ακινησία ηλεκτρονικά.
Η δυνατότητα ηλεκτρονικής άρσης ακινησίας οχημάτων καταλαμβάνει τα οχήματα που εμφανίζονται «σε ακινησία» στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων της ΑΑΔΕ, τα δε οχήματα αυτά καθώς και τα στοιχεία κυκλοφορίας τους βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.
2.
Για την άρση της ακινησίας απαιτείται: -Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας της χρονιάς εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας.
-Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.
Ο έλεγχος ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου διενεργείται μέσω web service με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών.
-Η υποβολή του αιτήματος άρσης ακινησίας.
Η υποβολή αιτήματος άρσης ακόμα και εάν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας και η ασφάλεια θεωρείται απαραίτητη ενέργεια...