Κούραση: Γιατί νιώθουμε συνέχεια κουρασμένοι, τι είναι η εποχιακή κούραση της άνοιξης
Ημερομηνία:
2/4/2024, 16:04 - Εμφανίσεις: 68
Ο Δήμος Μητσικώστας, καθηγητής ÎευÏολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπεÏθυνος Επείγουσας και Γενικής ÎευÏολογίας στο Αιγινήτειο Îοσοκομείο, μίλησε στην «ΕλÎνη» για την κοÏÏαση.
Τα συμπτώματα Το σÏνδÏομο της χÏόνιας κόπωσης είναι μια χÏόνια ασθÎνεια, που χαÏακτηÏίζεται από υπεÏβολική κόπωση και διαÏκεί πεÏισσότεÏο από Îξι μήνες.
Οι γυναίκες Îχουν 2 Îως και 4 φοÏÎÏ‚ μεγαλÏτεÏη συχνότητα, όπως εξηγεί ο γιατÏός.
Οι επιπτώσεις σωματικά είναι πως μειώνει την αντοχή, τη μνήμη και τη συγκÎντÏωση ενώ ψυχολογικά την ενοχή, το άγχος και τον θυμό.
Οι αιτίες Οι αιτίες είναι οι οÏμονικÎÏ‚ ανισοÏÏοπίες, κακή ανταπόκÏιση του Î±Î½Î¿ÏƒÎ¿Ï€Î¿Î¹Î·Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï ÏƒÏ…ÏƒÏ„Î®Î¼Î±Ï„Î¿Ï‚, ιογενείς λοιμώξεις, χÏόνια χαμηλή αÏτηÏιακή πίεση, διατÏοφική ανεπάÏκεια, οξειδωτικό στÏες, κοιλιοκακή, αλλεÏγίες στα Ï„Ïόφιμα.
Η εποχιακή κόπωση συμβαίνει στη διάÏκεια της άνοιξης και του φθινοπώÏου, όπου αισθανόμαστε πιο κουÏασμÎνοι κι αυτό θα μποÏοÏσε να οφείλεται στις αλλαγÎÏ‚ του Î²Î¹Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï Î¼Î±Ï‚ ÏυθμοÏ.
Ο Δήμος Μητσικώστας, καθηγητής ÎευÏολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπεÏθυνος Επείγουσας και Γενικής ÎευÏολογίας στο Αιγινήτειο Îοσοκομείο, μίλησε στην «ΕλÎνη» «Η εποχιακή γÏίπη δεν παÏουσιάζεται μόνο την άνοιξη, απλώς σε αυτÎÏ‚ τις πεÏιόδους γίνεται πιο Îντονο.
Η χÏόνια κόπωση Îχει συνδεθεί Îντονα με την χÏόνια covid.
Σε αυτά τα άτομα συνήθως συνυπάÏχει και μια συνθηματική διαταÏαχή.
Î ÏÎπει να βλÎπουμε τα συμπτώματα και ανάλογα να τα λÏσουμε.
Κάποιες φοÏÎÏ‚ χÏειάζονται και φάÏμακα για να αντιμετωπιστοÏν»....
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|