Οι επιστήμονες λένε ότι θα μπορούσε να λυθεί το μυστήριο γιατί το κόκκινο κρασί προκαλεί πονοκεφάλους
Ημερομηνία:
20/11/2023, 17:16 - Εμφανίσεις: 38
Για τον Έλληνα φιλόσοφο ΚÎλσο, το κÏασί ήταν η απάντηση σε δεκάδες ασθÎνειες, από την κοÏÏαση και τον πυÏετό μÎχÏι τον βήχα και τη δυσκοιλιότητα.
ΠαÏά τις θεÏαπευτικÎÏ‚ του δυνάμεις όμως, το σταφÏλι, θα μποÏοÏσε να επιφÎÏει και πονοκεφάλους.
ΕÏευνητÎÏ‚ πιστεÏουν ότι βÏήκαν τον λόγο για τον οποίο το κÏασί -το κόκκινο κÏασί συγκεκÏιμÎνα- Ï€Ïοκαλεί γÏήγοÏους και αδικαιολόγητους πονοκεφάλους.
Όταν το συκώτι διασπά Îνα συγκεκÏιμÎνο συστατικό παÏάγει μια ουσία που Îχει τα ίδια αποτελÎσματα με Îνα φάÏμακο που χÏησιμοποιείται για να κάνει τους αλκοολικοÏÏ‚ να αισθάνονται απαίσια αν πιουν.
«ΒÏισκόμαστε στο σωστό δÏόμο για την εξήγηση του μυστηÏίου» «ΠιστεÏουμε ότι βÏισκόμαστε επιτÎλους στο σωστό δÏόμο για την εξήγηση Î±Ï…Ï„Î¿Ï Ï„Î¿Ï… μυστηÏίου χιλιετιών», δήλωσε ο Morris Levin, διευθυντής του ΚÎντÏου Κεφαλαλγίας στο Πανεπιστήμιο της ΚαλιφόÏνιας στο Σαν ΦÏανσίσκο.
«Το επόμενο βήμα είναι να εξετάσουμε τα επιστημονικά δεδομÎνα σε ανθÏώπους που εμφανίζουν αυτοÏÏ‚ τους πονοκεφάλους».
ΕÏευνητÎÏ‚ πιστεÏουν ότι βÏήκαν τον λόγο για τον οποίο το κÏασί Ï€Ïοκαλεί πονοκεφάλους ΜακÏά ÎÏευνα Από την εποχή του ΚÎλσου, οι εÏευνητÎÏ‚ εξÎτασαν κάθε είδους συστατικά του κόκκινου κÏÎ±ÏƒÎ¹Î¿Ï Ï€Ïος αναζήτηση του «ενόχου».
Οι τανίνες, τα θειώδη άλατα, τα φλαβονοειδή και οι βιογενείς αμίνες είναι όλα Ïποπτα.
ΓÏάφοντας στην επιθεώÏηση Scientific Reports, οι ΑμεÏικανοί εÏευνητÎÏ‚ δήλωσαν ότι επικεντÏώθηκαν στα φλαβονοειδή, ενώσεις που Ï€ÏοÎÏχονται από τους σπόÏους και τη φλοÏδα των σταφυλιών και συμβάλλουν στο χÏώμα και τη γεÏση του στόματος του κόκκινου κÏασιοÏ.
Τα επίπεδα των φλαβονοειδών θα μποÏοÏσε να είναι 10 φοÏÎÏ‚ υψηλότεÏα στα κόκκινα κÏασιά από ÏŒ,τι στα λευκά, καθιστώντας τα ως Ï€ÏωταÏχικοÏÏ‚ υποψήφιους για την Ï€Ïόκληση άμεσων πονοκεφάλων.
Όταν οι άνθÏωποι πίνουν κÏασί, η αλκοόλη μεταβολίζεται σε οξικό άλας σε δÏο στάδια.
Το Ï€Ïώτο μετατÏÎπει την αλκοόλη με τη μοÏφή αιθανόλης σε ακεταλδεΰδη.
Το δεÏτεÏο μετατÏÎπει την ακεταλδεΰδη σε οξικό άλας.
Το «κλειδί» για την επίλυση του μυστηÏίου Οι εÏευνητÎÏ‚, Î¼ÎµÏ„Î±Î¾Ï Ï„Ï‰Î½ οποίων και ο κα...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|