Aυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 (και) από την BMW στην Ευρώπη
Ημερομηνία:
14/11/2023, 19:36 - Εμφανίσεις: 55
Η BMW θα γίνει ο δεÏτεÏος Îπειτα από την Mercedes-Benz κατασκευαστής που θα Ï€ÏοσφÎÏει σÏστημα αυτόνομης οδήγησης επιπÎδου 3 στην ΕυÏώπη με όχημα την ΣειÏά 7 αλλά και φυσικά το ηλεκτÏικό ισοδÏναμό της, την i7.
Για εκείνους που δεν είναι εξοικειωμÎνοι με τις διαβαθμίσεις της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, το επίπεδο 3 σημαίνει ότι οι μελλοντικοί οδηγοί της ΣειÏάς 7/i7 θα μποÏοÏν σε ταχÏτητες Îως 60 χλμ./ÏŽÏα, σε συνθήκες αυτοκινητοδÏόμων να αποσÏÏουν τα χÎÏια τους από το τιμόνι και την Ï€Ïοσοχή τους από το δÏόμο, με σκοπό να επιδοθοÏν σε δÏαστηÏιότητες όπως η απάντηση σε mail ή ακόμα και να παÏακολουθήσουν το αγαπημÎνο τους «τηλεοπτικό» πεÏιεχόμενο στην ευμεγÎθη οθόνη του infotainment.
ΣÏμφωνα με τις συστάσεις το σÏστημα Personal Pilot L3 όπως ονομάζει η BMW τον «αυτόματο πιλότο» της θα ξεκινήσει να πωλείται από τον Ï€Ïοσεχή ΜάÏτιο και θα στοιχίζει επιπλÎον 6.000 ευÏÏŽ, όντας αÏχικά διαθÎσιμο μόνο στη ΓεÏμανία.
Îα τονιστεί ότι οι ήδη ιδιοκτήτες της ΣειÏάς 7 πιθανώς δεν θα Îχουν Ï€Ïόσβαση στην συγκεκÏιμÎνη τεχνολογία μÎσω OTA,  καθώς,  όπως επισημαίνει η BMW, η λειτουÏγία του συστήματος Ï€ÏοϋποθÎτει την παÏουσία επιπλÎον αισθητήÏων Lidar καθώς και δευτεÏευόντως μια αναβαθμισμÎνη  των live χαÏτών που συνδÎονται στο Cloud μÎσω δικτÏου 5G.
Εφόσον το επιτÏÎπουν οι συνθήκες και η αντίστοιχη Îνδειξη (Personal Pilot) εμφανιστεί στον ψηφιακό πίνακα οÏγάνων, Ï„o σÏστημα θα θα μποÏοÏσε να ενεÏγοποιηθεί από τον οδηγό μÎσω ενός διακόπτη στο τιμόνι.
Σε πεÏίπτωση που οι πεÏιστάσεις δεν επιτÏÎπουν να συνεχιστεί η λειτουÏγία του αυτόματου πιλότου, ο οδηγός θα ειδοποιείται τόσο με οπτικά όσο και με ηχητικά σήματα με σκοπό να αναλάβει εκ νÎου τον Îλεγχο.
ΣÏμφωνα με τις συστάσεις της BMW το σÏστημα θα μποÏοÏσε να χÏησιμοποιηθεί τόσο στη διάÏκεια της ημÎÏας όσο και της νÏχτας.
Για όσους αÏÎσκονται στις συγκÏίσεις, η Mercedes-Benz λάνσαÏε το δικό της αντίστοιχο σÏστημα Drive Pilot τον πεÏασμÎνο Μάιο για την S-Class Sedan ως Ï€ÏοαιÏετική επιλογή Ï€Ïος 5.950 ευÏÏŽ ή για 8.841 ευÏÏŽ αν Ï€Ïόκειται για την η...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|