ΚΑΙΡΟΣ · LIVE20.4°CΣχεδόν αίθριος60% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ιδού το πρώτο πρωτεύον θηλαστικό πραγματική χίμαιρα

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 81



Επιστήμονες στην Κίνα δημιούργησαν μια μαϊμού -«χίμαιρα» εισάγοντας στο έμβρυο– λήπτη βλαστικά κύτταρα από άλλο… μαϊμουδίσιο έμβρυο-δότη.

Το ζώο που ήλθε στον κόσμο είναι το πρώτο χιμαιρικό πρωτεύον είδος το οποίο διέθετε μεγάλη αναλογία κυττάρων που προέρχονταν από βλαστικά κύτταρα του δότη.

Σκοπός η μελέτη και θεραπεία ανθρώπινων νόσων Το νέο εύρημα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell» ανοίγει τον δρόμο για χρήση χιμαιρικών μαϊμούδων – οι οποίες έχουν περισσότερες βιολογικές ομοιότητες με τους ανθρώπους σε σύγκριση με τους χιμαιρικούς αρουραίους και τα ποντίκια – με σκοπό τη μελέτη και τη θεραπεία ανθρώπινων νόσων, επισήμανε ο βιολόγος, ειδικός στα βλαστικά κύτταρα Μιγκέλ Εστέμπαν από το Πανεπιστήμιο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στην Γκουανγκζού, εκ των κύριων συγγραφέων της νέας μελέτης.

Η μέθοδος θα μπορούσε να εφαρμοστεί για τη δημιουργία ανθρώπινων οργάνων σε χοίρους Ωστόσο στο χιμαιρικό μαϊμουδάκι χρειάστηκε να γίνει ευθανασία όταν ήταν μόλις 10 ημερών εξαιτίας υποθερμίας και αναπνευστικών προβλημάτων, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη για βελτιστοποίηση της προσέγγισης.

Και βέβαια η ανάγκη για ευθανασία σε ένα πρωτεύον είδος εγείρει σημαντικά ηθικά ζητήματα, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες.

Αυτό είναι το μικρό… πράσινο μαϊμουδάκι χίμαιρα που ήλθε στον κόσμο για 10 μόνο ημέρες αφού χρειάστηκε να του γίνει ευθανασία λόγω προβλημάτων υγείας.

To φθορίζον πράσινο χρώμα επέτρεψε στους ερευνητές να προσδιορίσουν ποια κύτταρα του πειραματοζώου προέρχονταν από τα βλαστικά κύτταρα του δότη (Cell) Κυνηγώντας χίμαιρες Επί μακρόν αποτελεί επιστημονική επιδίωξη η δημιουργία χιμαιρικών ζώων με χρήση εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων τα οποία είναι πολυδύναμα και μπορούν να μετατραπούν σε πλήθος ιστών.

Στα κύτταρα αυτά μπορεί μάλιστα να γίνει γενετική παρέμβαση πριν από την εισαγωγή τους στο έμβρυο- λήπτη.

Για παράδειγμα βλαστικά κύτταρα τα οποία φέρουν γονιδιακές μεταλλάξεις που συνδέονται με μια συγκεκριμένη νόσο μπορούν να εισαχθούν σε έμβρυα που δεν φέρουν ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 20.4 °C · 60%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies