Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
22.5 °C 53%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η Toyota επανακαθορίζει τους ηλεκτρικούς της στόχους
Ημερομηνία: 2/11/2023, 19:16 - Εμφανίσεις: 48



Οιαπωνικός όμιλος μείωσε δραστικά τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έως το τέλος του οικονομικού έτους που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2024, τοποθετώντας τον πήχη στις 123.000 μονάδες έναντι 202.000 μονάδων που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Αυτή η διαφοροποίηση δεν πρόκειται να επηρεάσει τις επιδόσεις του ιαπωνικού ομίλου που αναμένει μεγέθη ρεκόρ σε πωλήσεις και κέρδη για το τρέχον οικονομικό έτος χάρη στην δημοτικότητα των υβριδικής τεχνολογίας όσο και των συμβατικών της μοντέλων.

Η αλλαγή στις προβλέψεις του ιαπωνικού ομίλου θα μπορούσε να θεωρηθεί και έως αναμενόμενη καθώς όμιλοι όπως η GM και η Ford έχουν ανακοινώσει ότι η πρώτη δεν θα παρουσιάζει  στόχους σε ό,τι αφορά την παραγωγή ηλεκτροκίνητων και, η δεύτερη ότι θα καθυστερήσει την επένδυση 12 δισεκατομμυρίων που έχει δρομολογήσει για την εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων ενώ κατά γενική ομολογία οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζουν κάμψη για πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, δικαιώνοντας μερικώς την αρχική αντίσταση της Toyota στο είδος η οποία υποστηρίζει ότι η σχετική μετάβαση απαιτεί χρόνο και πολλά μεταβατικά στάδια.

O οικονομικός διευθυντής της Toyota, Yoichi Miyazaki, επικαλέστηκε πάντως για την συγκεκριμένη απόφαση τον εντεινόμενο πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα ορμώμενα εκ Κίνας ηλεκτροκίνητα και σε όσους παράγουν αυτοκίνητα σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Όπως επισήμανε ο ίδιος καθώς οι ανταγωνιστές της Toyota επιλέγουν να μειώσουν τις τιμές ροκανίζοντας τα περιθώρια κέρδους τους, ο ιαπωνικός όμιλος θα επιλέξει να αυξήσει την κερδοφορία του, ενισχύοντας την παρουσία των υβριδικών του μοντέλου.

«Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που θα μπορούσε να αποφύγει κανείς τον ανταγωνισμό των τιμών» τόνισε ο Y.

Miyazaki χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί με τα κινεζικά EV ως «λυσσαλέο» ανταγωνισμό και προσθέτοντας ότι «οι καταναλωτές θεωρούν με αυτόν τον τρόπο ότι έχουμε περισσότερες επιλογές».

Επιπλέον ο ίδιος επαίνεσε τον τρόπο που η Toyota προσέγγισε κα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
22.5 °C 53%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies