Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
6.5 °C 51%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

30.000 εγκεφαλικά το χρόνο στην Ελλάδα - Το 90% θα μπορούσε να αποφευχθεί
Ημερομηνία: 30/10/2023, 20:04 - Εμφανίσεις: 37



Κάθε μέρα περίπου 85 Έλληνες υφίστανται ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και δυστυχώς 30 από αυτούς θα καταλήξουν.

Στη χώρα μας, με βάση στοιχεία από επιδημιολογικές έρευνες, υπολογίζεται ότι συμβαίνουν περίπου 30.000 εγκεφαλικά επεισόδια το χρόνο.

Ένα εγκεφαλικό θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε, οποτεδήποτε.

Η γήρανση του πληθυσμού και η αλλαγή του τρόπου ζωής, έχουν αυξήσει τη συχνότητα των εγκεφαλικών επεισοδίων δραματικά.

Από το 1990 μέχρι σήμερα η επίπτωση της νόσου έχει αυξηθεί κατά 70% και οι θάνατοι από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια κατά 43%.

Σήμερα, ένας στους τέσσερις από εμάς, θα υποστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στη ζωή του, με δυστυχώς, δραματικές συνέπειες στη ποιότητα ζωής του, στην οικογένεια του, στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του.

Κι όμως, το 90% των εγκεφαλικών θα ήταν δυνατόν να έχουν αποφευχθεί, απλά και μόνο, αν βελτιώναμε ένα μικρό αριθμό παραγόντων κινδύνου που αποτελούν τα βασικά αίτια για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

H ιατρική κοινότητα οφείλει να παρέχει υποστήριξη τον ασθενή, την οικογένεια και το περιβάλλον του από την οξεία φάση μέχρι την πλήρη αποθεραπεία και αποκατάσταση Επείγουσα θρομβόλυση ή μηχανική θρομβοεκτομή η αποτελεσματική θεραπεία για το εγκεφαλικό Τα στοιχεία αυτά παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Δρ Δημήτρης Ν.

Νίκας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικού που έχει καθιερωθεί για τις 29 Οκτωβρίου, κάθε χρόνο, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό αναφορικά με το Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικού, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία και η Ομάδα Εργασίας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, απευθύνεται στο κοινό με σκοπό να ενημερώσει και να αφυπνίσει την κοινωνία αναφορικά με την πρόληψη, πρώιμη διάγνωση, έγκαιρη αντιμετώπιση, ταχύτερη θεραπεία και αποτελεσματική αποθεραπεία ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Παράγοντες κινδύνου Η σωστή και αυστηρή τροποποίηση των κλασικών πα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
6.5 °C 51%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies