Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
21.9 °C 64%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ferrari SP-8: Ιστορίες ιταλικής μοναδικότητας
Ημερομηνία: 27/10/2023, 17:08 - Εμφανίσεις: 27



Το Maranello έχει μακρά ιστορία στην δημιουργία «οne-off» εκδόσεων είτε κατόπιν σχετικής απαίτησης πελατών της είτε με δική της πρωτοβουλία και η SP-8 ανήκει ακριβώς σε αυτή την ακόμα πιο δυσπρόσιτη κατηγορία Ferrari έχοντας ως προορισμό ένα και μόνο αποδέκτη.

Αν και τα στοιχεία του πελάτη της Ferrari δεν δίνονται στη δημοσιότητα παρά μόνο το γεγονός ότι κατάγεται από την Ταϊβάν , προφανώς το όνομα της νέας κατασκευής προέκυψε από τον συνδυασμό των προτιμήσεων του, καθώς ο αριθμός 8 θεωρείται τυχερός στην κινεζική κουλτούρα, και από το μοντέλο αφετηρία της one –off έκδοσης.

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία της ως αφετηρία έχει αξιοποιηθεί η αρχιτεκτονική της F8 Spider κάτι που σημαίνει ότι στην αθέατη πλευρά του μοντέλου παρεπιδημεί ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 ο οποίος παραμένει άγνωστο κατά πόσο έχει υποστεί βελτιώσεις για την περίσταση.

Στην περίπτωση, πάντως, της εργοστασιακής F8 Spider ο χωρητικότητας 3,9 λίτρων κινητήρας αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής.

Σε ό,τι αφορά τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες, η σημαντικότερη διαφορά εν συγκρίσει με την F8 Spider είναι η παντελής απουσία οροφής ενώ, παραλλαγμένη είναι επίσης η σχεδίαση στους προφυλακτήρες, τις πλευρικές επιφάνειες του αμαξώματος καθώς και στο κάλυμμα του κινητήρα που έχουν βελτιωθεί αεροδυναμικά.

Νέος είναι ο προγραμματισμός των μπροστινών φωτιστικών σωμάτων ενώ τα πίσω αντλούν τις επιρροές τους από την Roma.

Οι πεντάκτινοι τροχοί με τη σειρά τους έλκουν την καταγωγή τους από το design της εμβληματικής F40 ενώ μοναδικό είναι και το ματ γκρι φινίρισμά τους.

Για τους χρωματισμούς του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού έχει επιλεγεί η διχρωμία γκρι-κίτρινου σε συνδυασμό με γυμνό ανθρακόνημα.

Τα ανασχεδιασμένα στοιχεία δεν περιορίζονται στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου καθώς η SP-8 διαθέτει νέα κεντρική κονσόλα η οποία υποδέχεται ένα νέο επιλογέα και χειριστήρια που προέρχονται από την SF90.

Tα bucket καθίσματα επενδύονται με δέρμα Alcantara και συνδυάζονται με κίτρινες λεπτομέρειες όπως και το ταμπλό.

Οι ευκα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
21.9 °C 64%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies