Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
30.9 °C 19%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Βαθιά δυσαρέσκεια» από την Kίνα για την ευρωπαϊκή έρευνα των EV
Ημερομηνία: 4/10/2023, 18:44 - Εμφανίσεις: 49



ΗΕυρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε και επισήμως την διερεύνηση των κινεζικών κρατικών επιδοτήσεων προς τους τοπικούς κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκίνητων, ζητώντας από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές να συμμετάσχουν στις σχετικές διαβουλεύσεις «σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Κάπως αναμενόμενα η Κίνα, μέσω σχετικής ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το υπουργείο εμπορίου, εξεδήλωσε την «βαθιά δυσαρέσκειά» της για την διεξαγωγή έρευνας, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να την στοιχειοθετούν αλλά και ότι δεν συμβαδίζει με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Όπως προκύπτει από την ίδια ανακοίνωση δηλώνεται ότι δεν παρασχέθηκαν από την ΕΕ αρκετά στοιχεία εν συγκρίσει με το ζήτημα, ενώ τονίζεται ότι εφεξής η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες έρευνας που πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εταιρειών της.

Παράλληλα η κινεζική πλευρά καλεί την Ε.Ε. να διαφυλάξει την σταθερότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και την στρατηγική συνεργασία ανάμεσα τους, αξιοποιώντας με φειδώ τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για την ρύθμιση του εμπορίου.

Η επίσημη αναγγελία για τη διεξαγωγή της έρευνας πραγματοποιήθηκε μέσω της επίσημης εφημερίδας της ΕΕ, και καλεί την Κίνα να συμμετάσχει στις σχετικές διαβουλεύσεις χωρίς να ορίζεται προς το παρόν χρονοδιάγραμμα σε ο,τι αφορά την έρευνα.

Παρ΄όλα αυτά δίνεται προθεσμία 15 ημερών για υποβολή αιτήματος ακρόασης και 37 ημερών για την υποβολή παρατηρήσεων.

Στην αναγγελία αναφέρεται επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συγκεντρώσει πληροφορίες που δείχνουν ότι οι παραγωγοί ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα επωφελούνται από επιδοτήσεις που αποβαίνουν σε βάρος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Ενδεικτικά αναφορικά με την φύση των επιδοτήσεων αναφέρονται, απευθείας επιδοτήσεις, δάνεια με ευνοϊκούς όρους από κρατικές τράπεζες, ευνοϊκή φορολογία και εξαιρέσεις καθώς και προμήθεια πρώτων υλών σε τιμές κάτω του κόστους.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση της ΕΕ, οι ανωτέρω επιδοτήσ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
30.9 °C 19%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies