Toyota GR H2 Racing Concept: Ατενίζοντας το υδρογονοκίνητο μέλλον
Ημερομηνία:
9/6/2023, 19:24 - Εμφανίσεις: 41
Η Toyota Îχει «γÏάψει» πολλά χιλιόμετÏα στην ÎÏευνα, εξÎλιξη αλλά και την παÏαγωγή των τεχνολογιών κυψελών καυσίμου, κάτι που αυτονόητα σημαίνει ότι η ανακοίνωση του Automobile Club de l’Ouest, διοÏγανωτή του 24ωÏου αγώνα αντοχής του Le Mans, να επιτÏÎψει την συμμετοχή υδÏογονοκίνητων αγωνιστικών στο Ï€Ïωτάθλημα από το 2026 δεν θα μποÏοÏσε να πεÏάσει ανεκμετάλλευτη από τον ιάπωνα κατασκευαστή.
Αυτό ακÏιβώς είναι το σκεπτικό του GR H2 Racing Concept, ενός Î±Î³Ï‰Î½Î¹ÏƒÏ„Î¹ÎºÎ¿Ï Ï€Ïωτότυπου με τεχνολογία υδÏογόνου που θα Ï€Ïαγματοποιήσει την φυσική Ï€ÏεμιÎÏα του στο Circuit de la Sarthe, δηλώνοντας ÎμπÏακτα την Ï€Ïόθεση της Toyota να αντιμετωπίσει τα άλλα μεγαθήÏια του Le Mans και του παγκόσμιου Ï€Ïωταθλήματος αντοχής σε Îνα νÎο τεχνολογικό πεδίο.
Πλην της τεχνολογίας του, το GR H2 αντλεί τη σχεδιαστική του Îμπνευση από τα νικηφόÏα αγωνιστικά της Toyota στο Le Mans, TS050 και GR010, διαθÎτοντας Îνα Ï€Î¿Î»Ï Ï€Î¹Î¿ στενό cockpit ενώ, φυσικά, τις επιφάνειες του Îχει σμιλÎψει μια «αυστηÏή» αεÏοδυναμική Ï€ÏοσÎγγιση η οποία υπηÏετεί τις ανάγκες της αγωνιστικής δÏαστηÏιότητας του μοντÎλου.
Î Ïος το παÏόν η Toyota δεν δίνει στη δημοσιότητα τεχνικά χαÏακτηÏιστικά αλλά είναι κάτι παÏαπάνω από σαφÎÏ‚ ότι το αγωνιστικό που θα Ï€ÏοκÏψει θα Ï€ÏοσφÎÏει τις απαιτοÏμενες επιδόσεις Ï€ÏοκειμÎνου η ιαπωνική φίÏμα να συνεχίσει τις επιτυχίες της ιστοÏίας της στο Le Mans, όπου στην κατηγοÏία των υβÏιδικών Îχει σημειώσει Ï€Îντε νίκες από το 2018, και μάλιστα σε Îνα Ï€Ïονομιακό για εκείνη τεχνολογικό πεδίο.
Îα τονιστεί ότι η Toyota Îχει ήδη πείÏα στα αγωνιστικά πεδία με την τεχνολογία υδÏογόνου καθώς Îχει εξελίξει μιας αντίστοιχης τεχνολογίας, αγωνιστική Corolla η οποία Îχει συμμετάσχει στο ιαπωνικό Ï€Ïωτάθλημα Taikyu Series αλλά και σε αντίστοιχες αγωνιστικÎÏ‚ διοÏγανώσεις στην Ταϋλάνδη.
Σε κάθε πεÏίπτωση, η τελική Îκδοση του GR H2 θα αποτελÎσει το Ï€Ïώτο μοντÎλο της Toyota με την συγκεκÏιμÎνη τεχνολογία που θα συμμετάσχει σε αγωνιστική διοÏγάνωση παγκόσμιου βεληνεκοÏÏ‚.
ΠαÏάλληλα, αν και η Toyota διαθÎτει στο οπλο...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|