«Όλα για τη Ζωή μας»: Πόση ζάχαρη χρειαζόμαστε στη διατροφή μας;
Ημερομηνία:
25/3/2023, 11:24 - Εμφανίσεις: 33
Πολλοί άνθÏωποι δυσκολεÏονται να πεÏιοÏίσουν τη ζάχαÏη και τα γλυκά.
Αλλά ζάχαÏη σήμεÏα υπάÏχει σχεδόν παντοÏ, Î¼ÎµÏ„Î±Î¾Ï Î¬Î»Î»Ï‰Î½ στα αναψυκτικά, τους χυμοÏÏ‚ και τις σάλτσες. Ακόμη και εάν οι συστάσεις των ειδικών είναι να μειώσουμε την κατανάλωση της, είναι αυτό εφικτό; Ο pastry chef, ΔημήτÏης ΜακÏυνιώτης, και η κλινική διαιτολόγος – διατÏοφολόγος, Μελίνα ΚαÏιπίδου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την σωστή κατανάλωση της ζάχαÏης και το πόση ποσότητα χÏειάζεται ο οÏγανισμός μας.
«Θα μποÏοÏσα να Ï„ÏÎφομαι μόνο με γλυκά αλλά είμαι σε μία διαÏκή μάχη με αυτό που ‘’θÎλω’’ με αυτό που ‘’πÏÎπει’’.
Καταλαβαίνω πως η ανάγκη για μία καλή διατÏοφή είναι Ï€Î¿Î»Ï Ï€Î¹Î¿ σοβαÏή από το να αφήσω το πάθος μου ελεÏθεÏο.
Την ημÎÏα θα μποÏοÏσα να Ï„Ïώω 2-3 το Ï€Ïωί γλυκά, 2-3 το μεσημÎÏι και το ίδιο και βÏάδυ», δήλωσε ο pastry chef, ΔημήτÏης ΜακÏυνιώτης.
Και Ï€Ïόσθεσε: «Έχω το γλυκό πλÎον σαν ανταμοιβή στην καθημεÏινότητά μου.
Θα φάω σίγουÏα Îνα γλυκό κάθε μÎÏα αλλά το Îχω μετατÏÎψει σε ‘’λάφυÏο’’, γιατί μετά από 14 ÏŽÏες δουλειά θα Ï€ÏÎπει να ανεβάσω λίγο την ζάχαÏη μου.
Έχω φτιάξει Îνα ισοζÏγιο, οπότε θα μποÏοÏσε να μην φάω Îνα πιάτο φαΠγια να φάω δÏο γλυκά.
Το ισοζÏγιό μου παÏαμÎνει το ίδιο».
Ακόμα, δήλωσε πως το μότο του τα τελευταία χÏόνια είναι «μειώνουμε τη ζάχαÏη και επιλÎγουμε καλÏτεÏες Ï€Ïώτες Ïλες».
«Εγώ είμαι μαγειÏικά και εκπαιδευτικά μεγαλωμÎνος στη Γαλλία, όπου είναι μία χώÏα με μεγάλη κατανάλωση στην κÏÎμα γάλακτος, στο βοÏτυÏο και στη ζάχαÏη.
Αλλά δεν Îχουν μεγάλα ποσοστά παχυσαÏκίας γιατί Îχουν μÎÏ„Ïο.
Εκεί Îνα κανονικό γλυκό είναι 120 gr, εμείς τόσα θÎλουμε για να λεÏώσουμε το δόντι μας.
Αν φτιάξουμε τα γλυκά με καλή Ï€Ïώτη Ïλη τότε δεν χÏειάζονται ζάχαÏη», συμπλήÏωσε.
Η κλινική διαιτολόγος – διατÏοφολόγος, Μελίνα ΚαÏιπίδου, αναφÎÏθηκε στον εθισμό που νομίζουμε πως Îχουμε πολλÎÏ‚ φοÏÎÏ‚ με τα γλυκά, λÎγοντας πως υπάÏχει μία Ï€Ïοδιάθεση στη ζάχαÏη από μικÏή ηλικία.
«Δεν υπάÏχει βιολογικός εθισμός.
Κάτι που είναι απολαυστικό κινητοποιεί σημεία του εγκεφάλου και ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|