ΚΑΙΡΟΣ · LIVE18.9°CΣχεδόν αίθριος45% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ολική επαναφορά για το Hyundai Pony Coupe Concept

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 86

H κορεατική φίρμα ανακοίνωσε την επαναφορά ενός από τα σημαντικότερα μοντέλα που έχει δημιουργήσει, από την στιγμή που πρωτοϊδρύθηκε το 1967.

Ο λόγος φυσικά για τo Pony Coupe το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση του Τορίνο το 1974, εδραιώνοντας κατά κάποιο τρόπο την θέση της Hyundai ως αυθύπαρκτου κατασκευαστή και το οποίο, θα επανέλθει το 2023, ως μια περιορισμένου τιράζ ανακατασκευασμένη εκδοχή με την υπογραφή και τη συνεργασία του ιταλικού οίκου GFG Style.

Να τονιστεί ότι η GFG αποτελεί την μετεξέλιξη του οίκου που ιδρύθηκε από τους Giorgetto και Fabrizio Giugiaro ενώ σε ό,τι αφορά το Pony, παρά τον χρόνο που έχει περάσει από πάνω του, εξακολουθεί να ασκεί γοητεία στους σχεδιαστές της Hyundai, όπως άλλωστε αποδεικνύουν περίτρανα οι αισθητικές επιρροές των Ioniq και κυρίως του 5, αλλά και την αποκάλυψη του πρωτότυπου Ν Vision 74.

Η ανακατασκευασμένη εκδοχή του αρχέτυπου η οποία πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της από το 2023, θα κατασκευαστεί εξαρχής και χωρίς να υπάρχει πια το αρχικό πρωτότυπο.

Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται κάποιες σύγχρονες πινελιές οι οποίες με τη σειρά τους θα δείχνουν προς την κατεύθυνση των μελλοντικών μοντέλων της Hyundai.

Mε αφορμή το project και τη συμμετοχή του οίκου Giugiaro ο επικεφαλής του δημιουργικού της Hyundai, Luc Donckerwolke, τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα καλοσωρίσουμε τον Giorgetto και τον Fabrizio στην Σεούλ με αφορμή αυτήν την σπάνια περίσταση και, αδημονούμε να γιορτάσουμε μαζί αυτό το συναρπαστικό σχεδιαστικό project.

Δεν πρόκειται μόνο για κάτι ιστορικής αξίας αλλά για ένα τρανταχτό παράδειγμα επιτυχίας που προέκυψε από τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για περισσότερες συνεργασίες».

Για την ιστορία, το όχι και τόσο μακρινό 1974 ο Giorgetto Giugiaro κατασκεύασε 5 πρωτότυπα του Pony Coupe από τα οποία, παραδόξως, δεν έχει επιβιώσει κανένα μέχρι σήμερα.

Όπως και να έχει το συγκεκριμένο μοντέλο, αν και δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή, επισφράγισε το πέρασμα της...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 18.9 °C · 45%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies