ΚΑΙΡΟΣ · LIVE26.2°CΣχεδόν αίθριος41% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Morgan Plus 8 GTR: Αποχαιρετισμός στους V8

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 423

Η ακριβοθώρητη Morgan προσθέτει στην γκάμα της μια νέα, ισχυρότερη εκδοχή του Plus 8 με τα διακριτικά GTR η οποία αντλεί τις επιρροές της από τα αγωνιστικά Plus 8 της δεκαετίας του 1990 και επαναφέρει στο προσκήνιο τον V8 κινητήρα για μια τελευταία εμφάνιση.

Παρά το γεγονός ότι το νέο μοντέλο μοιράζεται κάτι παραπάνω από πολλά κοινά με τα Plus Four και Plus Six, η έκδοση κρύβει στα σπλάχνα της το παλαιότερο πλαίσιο της Morgan.

Ως αποτέλεσμα, την θέση του κινητήρα δεν παίρνουν τα τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα σύνολα της BMW που χρησιμοποιεί εσχάτως η Morgan λόγω των αυστηρότερων εκπομπών ρύπων, αλλά ένας V8 κινητήρας και συγκεκριμένα αυτός που εφοδίαζε το Aero 8 η παραγωγή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2019.

Όταν αυτό συνέβη και η Morgan έκανε την μετάβαση σε μια νέα αρχιτεκτονική, πούλησε τα εναπομείναντα, εννέα πλαίσια για το Plus 8 σε μια άλλη εταιρεία η οποία εν τω μεταξύ πτώχευσε με αποτέλεσμα αυτά να επανέλθουν στην ιδιοκτησία της Morgan.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία της έκδοσης GTR η οποία έχει ως αφετηρία τα εν λόγω πλαίσια.

Η πιο προφανής σχεδιαστική επιρροή της προέρχεται από το Morgan GT της δεκαετίας του ’90, γνωστού ως Big Blue και το οποίο υπήρξε το κύριο όχημα δοκιμών για την νέα τότε πλατφόρμα αλουμινίου της βρετανικής φίρμας η οποία αργότερα χρησιμοποιήθηκε στο Aero 8.

Από το αρχέτυπο Plus 8 προέρχονται και οι αεροδυναμικές λεπτομέρειες όπως προδίδει ο προγραμματισμός του splitter μπροστά και του διαχύτη ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι φαρδείς θόλοι και η νέα οροφή από αλουμίνιο.

Το καπό έχει αποκτήσει κάποιες επιπλέον εισαγωγές αέρα για την αποτελεσματικότερη ψύξη του μεγαλύτερου κινητήρα ενώ νέες είναι και οι οπές απαγωγής αέρα πίσω από τους θόλους που φροντίζουν για την αποτελεσματικότερη ψύξη των φρένων.

Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό όπου έχουν μπει τα διακριτικά της έκδοσης και ο αύξων αριθμός της κάθε μονάδας ενώ προσφέρεται η επιλογή για ανθρακονημάτινα καθίσματα.

Το σημαντικότερο στοιχείο ωστόσο είναι ο V8 κινητήρας των 4,8 λίτ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 26.2 °C · 41%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies