Βρετανία - Ξεκινά η μεγαλύτερη παγκοσμίως δοκιμή ενός τεστ αίματος για ανίχνευση 50 ειδών καρκίνου
Ημερομηνία:
13/9/2021, 12:35 - Εμφανίσεις: 251
Η Εθνική ΥπηÏεσία Υγείας (NHS) της Î’Ïετανίας ξεκινά σήμεÏα την μεγαλÏτεÏη δοκιμή παγκοσμίως της αιματολογικής εξÎτασης Galleri της Grail Inc, η οποία θα μποÏοÏσε να χÏησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό πεÏισσότεÏων από 50 ειδών καÏκίνου Ï€Ïιν από την εμφάνιση συμπτωμάτων.
Το τεστ Galleri Îχει θÎσει υπό διεÏεÏνηση το DNA στο αίμα ενός ασθενοÏÏ‚ για να διευκÏινίσει αν στοιχεία του Ï€ÏοÎÏχονται από καÏκινικά κÏτταÏα.
Η ÎγκαιÏη διάγνωση των καÏκίνων οδηγεί σε σημαντικά αυξημÎνα ποσοστά επιβίωσης.
Η NHS ανακοίνωσε ότι θÎλει να στÏατολογήσει 140.000 εθελοντÎÏ‚ στην Αγγλία για να εξετάσει πόσο καλά λειτουÏγεί το τεστ στο πλαίσιο μιας τυχαιοποιημÎνης δοκιμής ελÎγχου.
Στους μισοÏÏ‚ από τους μετÎχοντες θα ελÎγχεται αμÎσως το δείγμα αίματός τους με το τεστ Galleri.
«ΧÏειάζεται να μελετήσουμε το τεστ Galleri Ï€Ïοσεκτικά για να δοÏμε αν θα μποÏοÏσε να μειώσει σημαντικά τον αÏιθμό των καÏκίνων των οποίων η διάγνωση γίνεται σε Ï€ÏοχωÏημÎνο στάδιο», δήλωσε ο Î Î¯Ï„ÎµÏ Î£Î±ÏƒÎ¹Îνι, καθηγητής Ï€Ïόληψης του καÏκίνου στο King’s College του Λονδίνου.
«Το τεστ θα μποÏοÏσε να αλλάξει τους κανόνες του Ï€Î±Î¹Î³Î½Î¹Î´Î¹Î¿Ï ÏƒÏ„Î·Î½ ÎγκαιÏη ανίχνευση του καÏκίνου και είμαστε ενθουσιασμÎνοι που ηγοÏμαστε αυτής της σημαντικής ÎÏευνας», συμπλήÏωσε.
Ο καÏκίνος του πνεÏμονα είναι μακÏάν η πιο συνηθισμÎνη αιτία θανάτου από καÏκίνο στη Î’Ïετανία, καθώς αναλογεί στο Îνα Ï€Îμπτο όλων των θανάτων από την επάÏατη νόσο.
Οι καÏκίνοι του πνεÏμονα, των εντÎÏων, του Ï€Ïοστάτη και του Î¼Î±ÏƒÏ„Î¿Ï Î±Î½Î±Î»Î¿Î³Î¿Ïν στο 45% των θανάτων από την νόσο αυτή στο ΗνωμÎνο Βασίλειο, σÏμφωνα με την NHS.
Η αμεÏικανική εταιÏεία βιοεπιστημών Illumina Inc ανακοίνωσε τον πεÏασμÎνο μήνα ότι ολοκλήÏωσε την εξαγοÏά της Grail Ïψους 7,1 δισεκατομμυÏίων δολαÏίων.
Η Illumina Ï€Ïόσθεσε ότι θα λειτουÏγεί την Grail ξεχωÏιστά από την Ï„ÏÎχουσα επιχείÏησή της.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|