Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
4.5 °C 87%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΠΟΥ - Πάνω από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο που έχουν υπέρταση δεν λαμβάνουν θεραπεία
Ημερομηνία: 25/8/2021, 12:21 - Εμφανίσεις: 143



Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο που έχουν υπέρταση, ήτοι 720 εκατομμύρια, δεν λαμβάνουν θεραπεία, γεγονός το οποίο τους εκθέτει σε σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Η υπέρταση αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής, εγκεφαλικής και νεφρικής νόσου και είναι μια από τις σημαντικές αιτίες θανάτου και ασθενειών στον κόσμο», υπογραμμίζει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, έπειτα από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της μελέτης αυτής στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, περισσότεροι από 8,5 εκατομμύρια θάνατοι το χρόνο στον κόσμο συνδέονται άμεσα με την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η ανάληψη δράσης πάνω σε αυτήν την παράμετρο θα μπορούσε να επιτρέψει να μειωθεί κατά 20 με 25% ο αριθμός των καρδιακών προσβολών και κατά 35 με 40% αυτός των εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η μελέτη αυτή που έγινε από το Imperial College του Λονδίνου δείχνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχει από υπέρταση στον κόσμο διπλασιάστηκε σε 30 χρόνια από τα 650 εκατομμύρια το 1990 στο 1,28 δισεκατομμύριο το 2019.

Η αύξηση αυτή συνδέεται ωστόσο σε πραγματικούς αριθμούς με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την γήρανσή του: αναλογικά η μερίδα των ανθρώπων που πάσχουν από υπέρταση άλλαξε λίγο σε 30 χρόνια (περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού).

Παράλληλα παρατηρείται μια μεταφορά από τις πλούσιες χώρες προς τις φτωχές: την ώρα που τα ποσοστά των ανθρώπων που εμφανίζουν υπέρταση μειώθηκαν στις χώρες με υψηλό εισόδημα, αυξήθηκαν ή έμειναν σταθερά σε πολλές χώρες με χαμηλό ή μέσο εισόδημα, ιδιαίτερα στην υποσαχάρια Αφρική, στην Ωκεανία ή σε κάποιες χώρες της Ασίας.

Επιπλέον οι ερευνητές υπολογίζουν ότι 580 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν υπέρταση χωρίς να το γνωρίζουν.

Σε σύνολο περισσότεροι από τους μισούς που πάσχουν από υπέρταση (ήτοι 720 εκατομμύρια) δεν λαμβάνουν θεραπεία.

«Καθώς η υπέρταση είναι απλό να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί με...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
4.5 °C 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies