Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
5 °C 62%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κικίλιας - Στο νοσοκομείο 77 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω φωτιάς και καύσωνα
Ημερομηνία: 4/8/2021, 13:14 - Εμφανίσεις: 220



Σε σύνολο, 77 πολίτες μεταφερθήκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα εξ αιτίας της φωτιάς αλλά και του καύσωνα, από τις 4 χθες το μεσημέρι μέχρι τις 8 τις πρωινές ώρες σήμερα, τόνισε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Πνευμονολογίας Παναγιώτη Μπεχράκη, επισκέφθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το οποίο από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, μπήκε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας και αντιμετώπισε τα περιστατικά ήπιων αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασαν κάτοικοι της περιοχής.

Ο υπουργός επισήμανε ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα το Σισμανόγλειο και το Γεώργιος Γεννηματάς, υπογραμμίζοντας ότι το ΕΚΑΒ ήταν όλο το βράδυ με 10 ειδικές μονάδες και ασθενοφόρα επί τόπου στις φωτιές.

Πρόσθεσε δε ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Υγείας για την προσπάθεια την οποία έκαναν, φυσικά τους πυροσβέστες μας και όλη την Πολιτική Προστασία, τους εθελοντές, τους αστυνομικούς».

Τι να προσέξουμε Από δικής του πλευράς, ο  καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης τόνισε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες, τα μικρά παιδιά, να παραμείνουν στο σπίτι με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Τόνισε πως αν προσέξουμε δε θα έχουμε πρόβλημα και τόνισε ότι δεν παρευρίσκονταν σοβαρά προβλήματα και ούτε κινδύνεψε κάποια ανθρώπινη ζωή: Αναλυτικότερα επισήμανε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια μαζική έκθεση του πληθυσμού σε εισπνοές από ένα δάσος που καίγεται.

Συμπτώματα ήπια, συνήθως από τη μύτη, και ερεθισμός από τα μάτια και το λαιμό, κάποιος βήχας, αλλά και κάπως εντονότερη δύσπνοια και αναπνευστική δυσφορία γενικά, συμβαίνουν σε αυτές τις καταστάσεις.

Άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, από αναπνευστικά νοσήματα, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι αλλά και τα μικρά παιδιά πρέπει ιδιαίτερα να προστατεύονται κάτω από αυτές τις συνθήκες: Παραμονή στο σπίτι, κλειστές πόρτες και παράθυρα, αν βγούμε έξω επειδή είναι απαραίτητο, να εισπνέουμε από τη μ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
5 °C 62%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies