Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
5.5 °C 62%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Επιπλέον παράταση ζωής από καρκίνο μαστού με μια ένεση
Ημερομηνία: 27/7/2021, 10:00 - Εμφανίσεις: 123



Δύο μονοκλωνικά αντισώματα, συνδυάζονται και χορηγούνται με μια ένεση κάτω από το δέρμα.

Ο συνδυασμός επιτυγχάνει σημαντική παράσταση επιβίωσης συγκριτικά με τις άλλες προηγούμενες θεραπείες Μια «μίνι επανάσταση» στην πορεία ενός εξαιρετικά επιθετικού καρκίνου του μαστού φέρνει μια νέα θεραπεία που θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να γίνεται στο σπίτι ή ακόμα και στη δουλειά.

Αποτελεί μια θεραπεία που εγκρίθηκε πρόσφατα από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και αναμένεται σύντομα να πάρει και την ανάλογη έγκριση και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Τα δύο βασικά συστατικά της νέας θεραπείας ήδη είναι διαθέσιμα στην αγορά, όμως μέχρι τώρα χορηγούνται το καθένα ξεχωριστά, και το ένα μόνο ενδοφλέβια, οπότε απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο, έστω και για νοσηλεία μιας ημέρας.

Με τις κατάλληλες προσαρμογές και την προσθήκη μιας ακόμα ουσίας, η αγωγή μετατρέπεται από ενδοφλέβια σε υποδόρια και θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο, από το σπίτι μέχρι και τη δουλειά, υπό την παρουσία του παθολόγου – ογκολόγου, χωρίς να χρειάζεται παραμονή σε κάποια νοσοκομειακή δομή.

Το νέο φάρμακο συνίσταται από τα μονοκλωνικά αντισώματα περτουζουμάμπη και τραστουζουμάμπη, σε συνδυασμό με υαλουρονιδάση, η οποία επιτρέπει την χορήγηση κάτω από το δέρμα.

Αφορά την θεραπεία ασθενών με καρκίνο του μαστού θετικό στον υποδοχέα 2 του ανθρώπινου επιδερμιδικού αυξητικού παράγοντα ανάπτυξης (HER2).

Στη «διαδρομή» του καρκίνου του μαστού και της πορείας της ασθένειας με τη νέα θεραπεία, μας καθοδηγεί ο Επιμελητής Α’ της πρώτης Παθολογικής Ογκολογικής κλινικής του «Αγίου Σάββα» Μιχάλης Νικολάου, ο οποίος μας εξηγεί πως συνολικά, ο καρκίνος μαστού είναι η δεύτερη σε συχνότητα μορφή καρκίνου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ταλαιπωρεί το 20-30% των καρκινοπαθών, ενώ είναι η πρώτη μορφή καρκίνου στις γυναίκες, πλήττοντας περίπου μία γυναίκα στις οκτώ.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι καρκίνου μαστού οι οποίοι πρέπει να προσδιοριστούν με τις σύγχρονες μοριακές υπογραφές και τις...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
5.5 °C 62%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies