Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
4.5 °C 71%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία με έκκληση Μητσοτάκη για εμβολιασμούς
Ημερομηνία: 22/7/2021, 12:07 - Εμφανίσεις: 126



Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο με ασφάλεια, έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

«Η εμπιστοσύνη είναι η σημαντικότερη συνιστώσα για να ενισχύσουμε την εμβολιαστική κάλυψη», επισήμανε, γιατί » η αόρατη φύση του άγνωστου είναι μια διαρκώς μεταβαλλόμενη απειλή, μια μείζονα απειλή στη συλλογική δράση».

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου που οργανώθηκε από το υπουργείο Υγείας και το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ Ευρώπης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία ο κ.

Μητσοτάκης τόνισε πως  «όλες οι κυβερνήσεις έχουν καθήκον να φωτίσουν τον κόσμο ψυχικής υγείας που παραμένει σκοτεινός» και προς την κατεύθυνση αυτή, συνυπέγραψε την Διακήρυξη των Αθηνών για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία, με τον διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ Ευρώπης, δρ Χανς Κλούκγε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η απειλή της ψυχικής υγείας προϋπήρχε της πανδημίας, αναδείχθηκε όμως από αυτήν.

Γι΄ αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 2.0», η χώρα έχει κατανείμει σημαντικούς πόρους στη δράση για την ψυχική υγεία.

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι κοντά στο Γολγοθά της πανδημίας υπάρχει ο πόνος των συγγενών, τα lockdown, η απομόνωση, η οικονομική ανασφάλεια, η οικογενειακή βία που αυξήθηκε, ενώ τα προστατευτικά μέτρα λειτούργησαν ως ασπίδα αλλά και ως ε μπόδιο για την ελευθερία των νέων.

Το σπίτι μας θα μπορούσε να είναι καταφύγιο, αλλά και φυλακή, υπάρχει φόβος, κακοποίηση, εξάρτηση, όλα χαρακτηριστικά της πανδημίας.

Γι΄ αυτό, απαιτείται δράση και θεραπεία.

Το πρώτο βήμα,  είναι να συζητάμε περισσότερο και πιο ανοικτά για το στίγμα που συνοδεύει την ψυχική υγεία.

Από την έναρξη της πανδημίας, στη χώρα μας, νέες μονάδες ιδρύθηκαν, δημιουργήθηκε πανελλαδική γραμμή τηλεψυχιατρικής, στο Καστελόριζο ξεκίνησε πιλοτικό project που θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
4.5 °C 71%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies