ΚΑΙΡΟΣ · LIVE13.8°CΑσθενής βροχή82% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Στο σπίτι περνούν τις κρίσεις τους οι ασθενείς με δρεπανοκυτταρική νόσο

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 188



Πάνω από 5 αποφρακτικές κρίσεις των αγγείων παρουσιάζουν σε ετήσια βάση οι ασθενείς με δρεπανοκυτταρική νόσο, όμως μόνο το 33% φτάνουν τελικά να νοσηλεύονται παρότι είναι απαραίτητη η υποστήριξη από δευτεροβάθμιες δομές υγείας.

Πέρα όμως από τον πόνο που φέρνουν οι κρίσεις αυτές, η νόσος επιβαρύνει τους ασθενείς και ψυχολογικά σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% και οικονομικά – επαγγελματικά, σε ποσοστό πάνω από 50%.

Ειδικότερα, παγκόσμια έρευνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο που έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου, αξιολόγησε τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινή ζωή των ασθενών σε ότι αφορά τα κλινικά συμπτώματα, τη συναισθηματική ζωή και την οικονομική επιβάρυνση.

Κλινικά συμπτώματα Κατά την έρευνα καταγράφηκαν πάνω από 11.000 αποφρακτικές κρίσεις αγγείων συνολικά από τους συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας ότι εν συγκρίσει με τα υπάρχοντα δημοσιοποιημένα δεδομένα, οι κρίσεις αυτές δεν καταχωρούνται επαρκώς Αγγειοαποφρακτικές κρίσεις και νοσηλεία Σύμφωνα με την έρευνα, το 90% των ερωτηθέντων ασθενών εμφάνισε τουλάχιστον μια αποφρακτική κρίση των αγγείων κατά τους τελευταίους 12 μήνες και το 39% εμφάνισε 5 ή περισσότερες σε αυτό το διάστημα.

Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς εμφάνισαν 5,3 αποφρακτικές κρίσεις το τελευταίο έτος.

Συχνά όμως, οι άνθρωποι που ζουν με δρεπανοκυτταρική νόσο δεν ψάχνουν περίθαλψη, παρά την εμφάνιση συμπτωμάτων και επιπλοκών.

Από τις τουλάχιστον 11.000 κρίσεις, το 33% αυτών οδήγησε σε νοσηλεία, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο των κρίσεων αντιμετωπίστηκε στο σπίτι.

Εδώ, οι ασθενείς ρωτήθηκαν γιατί δεν αναζήτησαν ιατρική βοήθεια για τις κρίσεις, και: το 39% δήλωσε ότι ο κύριος λόγος που επέλεξε να αντιμετωπίσει την κρίση στο σπίτι ήταν κάποια προηγούμενη κακή εμπειρία στα επείγοντα ή το νοσοκομείο, το 26% δήλωσε ότι δεν αναζήτησε βοήθεια διότι πιστεύει ότι οι επαγγελματίες υγείας δεν γνωρίζουν την δρεπανοκυτταρική νόσο.

το 19% δήλωσε ότι οι κρίσεις αντιμετωπίζονται κατ’ οίκον, διότι ο πόνος είναι τόσο σοβαρός που δεν θα μπορούσε να φύ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή · 13.8 °C · 82%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies