ΚΑΙΡΟΣ · LIVE24.9°CΝεφώσεις44% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Διετής παράταση στην επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 189



Στη δέσμευση ότι το κρατικό πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα παραταθεί για τουλάχιστον δύο έτη – το 2022 και το 2023 – προέβη η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μιλώντας στην εκπομπή Motor One των Παραπολιτικών 90,1 FM και στον Βαγγέλη Κιούση, η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε ότι θα δοθεί βαρύτητα στις υποδομές φόρτισης, καθώς έχει εξασφαλιστεί κονδύλι από το Ταμείο Ανάκαμψης για την εγκατάσταση ταχυφορτιστών.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ένα πακέτο βελτιώσεων στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με επιπλέον κίνητρα για τις εταιρείες και τους ιδιοκτήτες ταξί.

Όσον αφορά το κοινό project με τη Volkswagen στην Αστυπάλαια, η κυρία Σδούκου δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά και πως γίνονται συζητήσεις με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Αλεξάνδρα Σδούκου: Για τη διάρκεια του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και τις αλλαγές που θα γίνουν «Είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχουν οι πόροι.

Ο Πρωθυπουργός εξάλλου δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα βρούμε και άλλους πόρους.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για τουλάχιστον διετή παράταση του προγράμματος, δεσμεύομαι δηλαδή και για το 2022 και το 2023».

«Έχουμε επεξεργαστεί ένα πακέτο βελτιώσεων στο πρόγραμμα.

Παράδειγμα, αυξάνουμε τον αριθμό οχημάτων που θα μπορούσε να προμηθευτεί μία επιχείρηση, από 3 στα 10 οχήματα.

Καταργείται επίσης η υποχρεωτική αγορά του οχήματος έπειτα από την λήξη της χρονομίσθωσης.

Αυξάνουμε τον αριθμό των οχημάτων που μπορεί κάποιος να αποσύρει, επιδοτούμε την εγκατάσταση έξυπνων φορτιστών και από τα νομικά πρόσωπα, ενώ μέχρι τώρα ίσχυε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.

Προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε κάποια στοιχεία του προγράμματος, για να γίνει πιο ελκυστικό, δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή αν το ανώτατο ποσό επιδότησης των 6.000 ευρώ θα αυξηθεί.

Θέλουμε να δούμε πώς κατανέμονται οι πόροι».

«Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ποδ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 24.9 °C · 44%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies