ΚΑΙΡΟΣ · LIVE20.7°CΤοπικά νέφη73% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοροναϊός : Φόβος για νέο στέλεχος κοροναϊού στον Πειραιά - Ελλείψεις οξυγόνου σε νοσοκομεία

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 58



Υποψίες για νέο στέλεχος του κοροναϊού, το οποίο επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά – ενδεχομένως επειδή είναι λιμάνι – έχουν τώρα οι λοιμωξιολόγοι των νοσοκομείων της δεύτερης υγειονομικής περιφέρειας.

Ο λόγος είναι ότι τα περιστατικά covid που νοσηλεύονται κυρίως στο Τζάνειο και τη Νίκαια, εμφανίζουν αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα, εν συγκρίσει με την κλινική εικόνα των περιστατικών της αρχής του κύματος που περνάμε τώρα.

Μάλιστα για την επιβεβαίωση αν πρόκειται για νέο στέλεχος του ιού, έχουν σταλεί σχετικά δείγματα στο Ινστιτούτο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) με σκοπό να γίνει η γονιδιακή ανάλυση (αλληλούχιση) και να διαπιστωθεί για ποιο στέλεχος πρόκειται.

Σημειώνουμε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα στον Πειραιά είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα, τον τελευταίο μήνα και μόνο τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει να διαφαίνεται μια ελάχιστη βελτίωση, η οποία όμως ακόμα παραμένει περιορισμένη, καθώς τα νοσοκομεία της περιοχής συνεχίζουν να γεμίζουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Το Θριάσιο νοσοκομείο και το νοσοκομείο Νίκαιας βρίσκονται στα όριά τους, ενώ αντίστοιχα και στο Τζάνειο νέες κλινικές για περιστατικά covid δημιουργούνται συνεχώς με τη σύμπτυξη διαφόρων κλινικών άλλων ειδικοτήτων.

Το οξυγόνο Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία αυτά, έχουν ξεκινήσει να αντιμετωπίζουν και πρόβλημα στην παροχή ιατρικού οξυγόνου, είτε γιατί δεν επαρκεί η ποσότητα, είτε γιατί δεν επαρκούν τα συστήματα της κεντρικής παροχής να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, τόσο στους απλούς θαλάμους, όσο και στις Μονάδες Εντατικής.

Το αποτέλεσμα είναι σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει το μισό οξυγόνο από αυτό που είναι αναγκαίο για την σωστή οξυγόνωση των ασθενών.

Τους προβληματισμούς των θεραπόντων γιατρών των νοσοκομείων της περιοχής αναφορικά με τις δυσκολίες παροχής οξυγόνου μας επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου.

Ενδεικτικά δήλωσε τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο Νίκαιας και σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, το σύ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies