ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27.5°CΣχεδόν αίθριος32% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μελέτη: Ένα στα 42 παιδιά που γεννιούνται είναι δίδυμο

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 72



Περισσότερα δίδυμα παιδιά γεννιούνται σήμερα στον κόσμο από κάθε άλλη περίοδο στο παρελθόν, σύμφωνα με την πρώτη ολοκληρωμένη διεθνή μελέτη πάνω στο ζήτημα.

Περίπου 1,6 εκατομμύρια δίδυμοι γεννιούνται πλέον κάθε χρόνο στον κόσμο και ένα στα 42 παιδιά που γεννιέται, είναι δίδυμο.

Σε σχέση με τη δεκαετία του 1980, τα ποσοστά των γεννήσεων διδύμων στο σύνολο των γεννήσεων παγκοσμίως έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο, από εννέα σε 12 ανά 1.000 τοκετούς μέσα στα τελευταία 50 χρόνια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή δημογραφίας Κρίστιαν Μόντεν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Human Reproduction» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για 165 χώρες που καλύπτουν το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η αύξηση διδύμων μετά τη δεκαετία του 1980 εκτιμάται σε 71% στη Βόρεια Αμερική, 60% στην Ευρώπη και 32% στην Ασία.

Μόνο στη Νότια Αμερική δεν αυξάνονται οι γεννήσεις διδύμων.

Η μελέτη αποτιμά ότι μια βασική αιτία για την αύξηση των διδύμων με το πέρασμα του χρόνου είναι η ολοένα συχνότερη χρήση της ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μετά τη δεκαετία του 1970, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση, η τεχνητή σπερματέγχυση, η ορμονική διέγερση των ωοθηκών κ.α.

Επιπλέον, οι κλινικές γονιμότητας, για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης τουλάχιστον ενός εμβρύου, συχνά μεταφέρουν ταυτόχρονα στη μητέρα δύο, τρία ή περισσότερα έμβρυα, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα γέννησης διδύμων ή τριδύμων.

Μια άλλη αιτία είναι η καθυστέρηση του χρόνου απόκτησης παιδιών σε πολλές χώρες κατά τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς η πιθανότητα διδύμων αυξάνει όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία της μητέρας.

Η επιλογή της δημιουργίας οικογένειας σε μεγαλύτερη ηλικία, η αυξημένη χρήση αντισυλληπτικών και η γενικότερη μείωση της γονιμότητας στα ζευγάρια παίζουν ρόλο στο να αυξηθεί η πιθανότητα γέννησης διδύμων.

Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ότι ο αριθμός των διδύμων έχει «πιάσει ταβάνι», ιδίως στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.

...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27.5 °C · 32%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies