ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.6°CΝεφώσεις82% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μερικούς μήνες από τότε που ανέλαβε επικεφαλής του γίγαντα της ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 55



Μερικούς μήνες από τότε που ανέλαβε επικεφαλής του γίγαντα της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, ο Έλληνας Αλβέρτος Μπουρλά ανακοίνωσε πως θέλει «να σχεδιάσει τον παγκόσμιο χάρτη της δημόσιας υγείας».

Έναν χρόνο αργότερα, το εργαστήριό του είναι το πρώτο που ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός εμβολίου εναντίον του κοροναϊού, δημιουργώντας μεγάλες ελπίδες σε όλον τον κόσμο.

«Η θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη διαχείριση μιας επιχείρησης, είναι να σχεδιάσεις τον παγκόσμιο χάρτη της δημόσιας υγείας, να πάρεις αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν με σημαντικό τρόπο την ανθρώπινη ζωή», διακήρυσσε στα τέλη του 2019 στο πανεπιστήμιο της γενέτειράς του Θεσσαλονίκης, στην τελετή για την αναγόρευσή του σε επίτιμου διδάκτορα.

Εξέφρασε επίσης την προσδοκία για «ένα μέλλον όπου η ασθένεια να μην νικά» σ’ αυτή την τελετή με την οποία τιμήθηκε η ασυνήθιστη διαδρομή του στους κόλπους της Pfizer, της εταιρείας στην οποία αυτός ο 59χρονος οικογενειάρχης ξεκίνησε ως ιατρικός επισκέπτης στην Ελλάδα, πριν μεταναστεύσει 25 χρόνια αργότερα για να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του διεθνώς.

Τον Ιανουάριο 2019 ο Αλμπερτ Μπουρλά ανέλαβε την κορυφαία θέση του αμερικανικού ομίλου.

Στις 9 Νοεμβρίου 2020, ανακοίνωσε πως το εμβόλιο που αναπτύχθηκε μαζί με το γερμανικό εργαστήριο BioNTech κατά της Covid-19 είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ενθουσιασμό στους πολιτικούς αξιωματούχους σ’ όλον τον κόσμο και ευφορία στις αγορές.

Το εμβόλιο αυτό είναι αναμφίβολα η πιο σημαντική ιατρική πρόοδος των 100 τελευταίων χρόνων», είχε καυχηθεί τότε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μιλώντας στο κανάλι CNBC, παρόλο που άλλες εταιρείες, όπως η αμερικανική Moderna ή η βρετανική AstraZeneca, έχουν έκτοτε βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία παρασκεύασαν τα δικά τους εμβόλια.

«Είχα στοιχηματίσει πως θα κατάφερνε να εντοπίσει το εμβόλιο», λέει ο πεθερός του, ο Ισαάκ Αλχανάτης, ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη.

«Ήμουν σίγουρος γι’ αυτό διότι ό,τι λέει, το κάνει», συμπλήρωσε μιλώντας σ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies