ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.3°CΝεφώσεις93% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η κουλτούρα άθλησης της Δύσης επηρεάζει, πια, όλους μας: κεφάτοι ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 18



Η κουλτούρα άθλησης της Δύσης επηρεάζει, πια, όλους μας: κεφάτοι influencers που τρέχουν με τα απαστράπτντα sneakers τους στις 6 το πρωί και χορταίνουν με ένα σμούθι, προσφορές από γυμναστήρια και online συνεδρίες, κανάλια για γυμναστική από το σπίτι και δεν συμμαζεύεται.Οι περισσότεροι Αμερικανοί, μάλιστα, είναι γραμμένοι σε Fitness Clubs που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, ενώ σε οποιοδήποτε αξιοπρεπές ξενοδοχείο ή πανεπιστημιούπολη έχεις δωρεάν πρόσβαση σε γυμναστήριο, όπου ενίοτε προσφέρονται ακόμα και ρούχα άθλησης για ενοικίαση.

Αντιθέτως, στην Ιαπωνία δεν υπάρχει όλος αυτός ο πανζουρλισμός.  Κι όμως, αυτή η χώρα έρχεται πρώτη σε μακροζωία και έχει πολύ μικρό ποσοστό παχυσαρκίας.

Με ποσοστό παχύσαρκων μόλις 4,3%, το χαμηλότερο μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών με υψηλό εισόδημα, η Ιαπωνία είναι στην 185η θέση της λίστας του ΠΟΥ (με την Ελλάδα να κατέχει την 54η θέση με ποσοστό 24,9%).

Το Athleisure (η τάση που θέλει τον αθλητισμό και την άσκηση να έχουν χαρακτήρα χόμπυ και απόλαυσης στις ζωές μας) δεν μοιάζει να αφορά τους Ιάπωνες, οι οποίοι σπάνια χρησιμοποιούν το μεσημεριανό διάλειμμά τους για να κάνουν γυμναστική.

Σε μια πρόσφατη έρευνα του Rakuten Insight σε 1.000 Iάπωνες πολίτες ηλικίας 20 έως 60 χρόνων, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες αποκάλυψαν ότι ασκούνται σπάνια, περίπου μία φορά τον μήνα ή καθόλου.

Αναφέροντας ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο ή απλώς ότι δεν τους αρέσει τόσο πολύ να ασκούνται, οι περισσότεροι άνθρωποι είπαν ότι η άσκηση δεν περιλαμβάνεται στο lifestyle τους.

«Δηλαδή, η άσκηση που χρειαζόμαστε είναι ίσως το είδος της άσκησης που είναι συνυφασμένη με τον τρόπο ζωής μας: το περπάτημα», γράφει η συγγραφέας ευεξίας και διαλογισμού Οκουμούρα.

Στην Ιαπωνία η μετακίνηση γίνεται περπατώντας, οπότε οι περισσότεροι δεν βλέπουν το περπάτημα ως άσκηση.

Οι ενήλικοι Ιάπωνες περπατούν κατά μέσο όρο 6.500 βήματα την ημέρα, με τους ενήλικους άνδρες από 20 έως 50 χρόνων να κάνουν κατά μέσο όρο 8.000 βήματα την ημέρα, και τις γυναίκες από 20 έως 50 χρόνων να κάνου...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies