ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.8°CΝεφώσεις77% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν το πόδι τους στην Αμερική, ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 60



Οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν το πόδι τους στην Αμερική, πιθανότητα εντοπίστηκαν εκεί πολύ πιο νωρίς απ’ ό,τι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Σύμφωνα με νέα ευρήματα στο σπήλαιο Chiquihuite, στο Κεντρικό Μεξικό, άνθρωποι κατοικούσαν εκεί 33.000 πριν από σήμερα, 15.000 χρόνια δηλαδή πιο νωρίς από την εποχή που οι επιστήμονες πίστευαν ότι πρωτοκατοικήθηκε η αμερικανική ήπειρος.

Όπως τονίζει το BBC, στα νέα αυτά συμπεράσματα έφτασε επιστημονική ομάδα μετά από την ανακάλυψη 2.000 πέτρινων εργαλείων, που επιπλέον υποδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από ανθρώπους για τουλάχιστον 20.000 χρόνια.

Η Εποχή των Παγετώνων Στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, ανάμεσα στους βορειοαμερικανούς αρχαιολόγους καλλιεργήθηκε η αντίληψη ότι πριν από 11.500 χρόνια, οι «Κλόβις» (πολιτισμός που πήρε το όνομά του από τoπωνύμιο της πολιτείας Νέο Μεξικό) ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στη Βόρεια Αμερική και άρα οι πρόγονοι των αμερικανών ιθαγενών που χιλιάδες χρόνια αργότερα συνάντησαν οι ευρωπαίοι εξερευνητές και κατακτητές.

Οι πρώτοι Κλόβις θεωρείται ότι περπάτησαν ως την αμερικανική ήπειρο διασχίζοντας ένα στενό πέρασμα πάγου, στην περιοχή Μπερίνγκια, που ένωνε τότε τη Σιβηρία με την Αλάσκα, και που αργότερα με το λιώσιμο των πάγων εξαφανίστηκε.

Πηγή: www.legendsofamerica.com/ Σε αυτούς, τους θαρραλέους κυνηγούς αποδίδεται και η εξαφάνιση των μεγάλων θηλαστικών (Megafauna) όπως το μαμούθ, ο μαστόδοντας, ο ανταρόλυκος και ο σμιλόδοντας.

Νέες θεωρίες Η θεωρία των «Κλόβις» ως πρώτων κατοίκων της Αμερικής παρέμενε ισχυρή.

Κάποιες θεωρίες για προγενέστερη παρουσία του ανθρώπου στην αμερικανική ήπειρο απορρίφθηκαν και οι αρχαιολόγοι έπαψαν να ψάχνουν σχετικά στοιχεία.

Τη δεκαετία του ’70 όμως άρχισαν και πάλι να εκφράζονται κάποιες αμφισβητήσεις, ώσπου τη δεκαετία του ’80 τα θεμέλια της θεωρίας των «Κλόβις» κλονίστηκαν όταν προέκυψαν στοιχεία παρουσίας ανθρώπου 14.500 πριν από την εποχή μας, 3.000 χρόνια δηλαδή πιο νωρίς από τους «Κλόβις».

Ως τις αρχές του 21ου αιώνα έγιναν επιστημονικά αποδεκ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies