ΚΑΙΡΟΣ · LIVE26.6°CΣχεδόν αίθριος44% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η ανάρρωση από τον κοροναϊό ενδέχεται να μην προσφέρει μακροπρόθεσμη ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 57



Η ανάρρωση από τον κοροναϊό ενδέχεται να μην προσφέρει μακροπρόθεσμη προστασία από επαναλοιμώξεις σε εκείνους που τον ξεπέρασαν με ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Οι επιστήμονες προτείνουν η λεγόμενη ανοσία της αγέλης να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη, ενώ το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει και για τη διάρκεια των πιθανών εμβολίων.

Η επιστολή που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine σκιαγραφεί έρευνα αντισωμάτων στο αίμα 34 ασθενών που ανέρρωσαν αφού βίωσαν κυρίως ήπια συμπτώματα κοροναϊού και χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Μόνο δύο εξ αυτών χρειάστηκε να λάβουν οξυγόνο ή έλαβαν θεραπεία για HIV ενώ κανείς δεν χρειάστηκε αναπνευστήρα ούτε έλαβε ρεμδεσιβίρη.

Γρήγορη απώλεια αντισωμάτων Η πρώτη ανάλυση έγινε σε αντισώματα που λήφθηκαν κατά μέσο όρο 37 μέρες έπειτα από την έναρξη των συμπτωμάτων, με ένα δεύτερο δείγμα να λαμβάνεται περίπου στις 86 μέρες ή σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μειώνονται γρήγορα, με τη μέση ζωή τους να είναι περίπου στις 73 ημέρες μεταξύ των δύο χρονικών πλαισίων.

Η απώλεια αντισωμάτων συνέβαινε πιο γρήγορα από ό,τι στην περίπτωση του SARS, ο οποίος επίσης οφειλόταν σε ένα άλλο είδος κοροναϊού.

Η ανοσολογική ανταπόκριση μελετάται διεξοδικά από επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο, που προσπαθούν να βρουν πόσο μακροχρόνια θα μπορούσε να είναι η ανοσία που προκαλείται από την ασθένεια.

Αν και υπάρχουν περιορισμένες ενδείξεις για επαναλοιμώξεις, οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμα με σιγουριά για τη συχνότητα του φαινομένου.

Τα τελευταία ευρήματα εγείρουν ανησυχίες ότι η προστασία από την λοίμωξη ενδέχεται να μην έχει μεγάλη διάρκεια για εκείνους που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα – δηλαδή για την πλειοψηφία των περιστατικών.

Περαιτέρω έρευνες είναι απαραίτητες για να «ορίσουν το ποσοτικοποιημένο κατώφλι προστασίας και το ρυθμό μείωσης των αντιικών αντισωμάτων μετά τις 90 ημέρες», σύμφωνα με τους ερευνητές με επικεφαλής τον Φ.

Χαβιέρ Ιμπαρόντο της Ιατρικής Σχολής Ντέιβ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 26.6 °C · 44%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies