ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.3°CΝεφώσεις67% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

H σκόνη πετρωμάτων θα μπορούσε να απορροφήσει δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 62



H σκόνη πετρωμάτων θα μπορούσε να απορροφήσει δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε ετήσια βάση, υποστηρίζουν επιστήμονες, αν απλωθεί στις αγροτικές γαίες.

Όπως προκύπτει από την πρώτη λεπτομερή παγκόσμια ανάλυση της τεχνικής, οι χημικές αντιδράσεις που αποσυνθέτουν τα σωματίδια των πετρωμάτων «κλειδώνουν» τα αέρια του θερμοκηπίου σε ανθρακικές ενώσεις εντός λίγων μηνών.

Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως αυτή να είναι η πιο καλή προσέγγιση για τη βραχυπρόθεσμη απομάκρυνση διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Ανάγκη για παράλληλες δράσεις Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πλανήτης θα μπορούσε να συνεχίσει να ζει με τους ίδιους ρυθμούς.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, το σημαντικότερο μέτρο εξακολουθεί να είναι ο περιορισμός της καύσης ορυκτών καυσίμων που εκλύει διοξείδιο του άνθρακα.

Όμως οι κλιματολόγοι συμφωνούν ότι με σκοπό να σημειώσουν την αναμενόμενη επίτευξη οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισίου, είναι απαραίτητη και η απομάκρυνση ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Η συγκεκριμένη προσέγγιση, που αποκαλείται Βελτιωμένη Αποσάθρωση Πετρωμάτων (ERW) έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πρώτα από όλα, πολλοί αγρότες ήδη χρησιμοποιούν ως λίπασμα σκόνη ασβεστόλιθου, με σκοπό να μειώσουν την οξείδωση του εδάφους, ενώ και άλλα πετρώματα κάνουν πιο εύφορη τη γη.

Έτσι, η χρήση τους θα μπορούσε να είναι επιθυμητή και να ενταχθεί σε ήδη υπάρχουσες διαδικασίες.

Το καλύτερο πέτρωμα για αυτό το σκοπό είναι ο βασάλτης, η σκόνη του οποίου αποτελεί υποπροϊόν πολλών ορυχείων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη αποθέματα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι πιο ρυπογόνες χώρες του πλανήτη, δηλαδή η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ινδία, είναι και εκείνες που μπορούν να εκμεταλλευτούν περισσότερο αυτή τη μέθοδο, αφού διαθέτουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σχετικά θερμό κλίμα, το οποίο επιταχύνει τις χημικές αντιδράσεις.

Δύο τόνοι διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος Η ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, εκτιμά ότι...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies