ΚΑΙΡΟΣ · LIVE31.3°CΣχεδόν αίθριος21% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κλιματιστικά και κοροναϊός: Τι πραγματικά ισχύει;

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 34



Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πολλούς από εμάς είναι τι θα γίνει με τα κλιματιστικά.

Πάντως, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως είναι μεγάλο λάθος να χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά με κλειστά παράθυρα και μπαλκονόπορτες, ακόμα κι αν έτσι υπονομεύουμε την χρήση του.

Πόσο επικίνδυνα είναι όμως για την υγεία μας με την πανδημία του κοροναϊού; Η εικόνα από το φίλτρο του κλιματιστικού, είναι ενδεικτική για το τι αναπνέουμε.

Ένα απλό πλύσιμο των φίλτρων δεν είναι αρκετό, αφού υπολείμματα σκόνης, βρωμιάς και διάφορων επιβλαβών μικροοργανισμών, ενδεχομένως και του κοροναϊού, μένουν και στα πλαστικά μέρη του air condition.

Απολύμανση με ειδικά χημικά, αλλά και καθαρισμός με ατμό είναι η διαδικασία που απαιτείται για το σωστό καθαρισμό του κλιματιστικού.

Στα ιδιωτικά αυτοκίνητα, δε, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά, στην περίπτωση τουλάχιστον που οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Μαγιορκίνης στο MEGA : Κίνδυνος με τα κλιματιστικά που ψύχουν τον ήδη υπάρχοντα αέρα Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε μέσα από το MEGA ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη ναι μεν υπάρχει κίνδυνος, για τα κλιματιστικά που ανακυκλώνουν τον ήδη υπάρχοντα αέρα, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλος.

Αναλυτικότερα, δήλωσε πως: «εάν ο κλιματισμός φέρνει αέρα από το περιβάλλον μέσα, δεν υπάρχει κίνδυνος.

Κίνδυνος δημιουργείται, αν ο κλιματισμός χρησιμοποιεί τον αέρα που είναι μέσα στο χώρο».

Εξήγησε, δε, με μεγαλύτερη ακρίβεια, ότι: «Αν είμαστε στο σπίτι και δεν έχουμε καλεσμένους, το κλιματιστικό δεν αυξάνει τον κίνδυνο. Κίνδυνος υπάρχει εφόσον ο κόσμος ανανεώνεται, πηγαίνει – κι έρχεται.

Όπως για παράδειγμα στις τράπεζες, ή στα νοσοκομεία».

Σε ό,τι έχει να κάνει με με άλλους ιούς που μεταδίδονται μέσω των κλιματιστικών, επισήμανε ότι: «Η λεγεωνέλλα πολλαπλασιάζεται μέσα από το κλιματιστικό, ο κοροναϊός δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Όταν έγινε με...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 31.3 °C · 21%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies