ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.7°CΝεφώσεις93% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοροναϊός : Νέα μελέτη ρίχνει φως στον θάνατο του 42χρονου γερμανού καθηγητή

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 70



«Φως» στα αίτια θανάτου του γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, έρχεται να ρίξει νέα μελέτη από τον παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρο Ισραηλινό ερευνητή σε θέματα θεραπείας και πρόληψης αυτοάνοσων παθήσεων, Yehuda Shoenfeld.

Ο 43χρονος ενώ ήταν υγιής και πρόσεχε την υγεία του, νόσησε σοβαρά από τον ιό, εξέθεσε ραγδαία επιδείνωση και τελικά κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου την 25η Μαρτίου.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ Κρήτης είχε τονίζει πως οι γιατροί ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία της υγείας του 43χρονου τις ημέρες νοσηλείας του στο νοσοκομείο και μάλιστα σε επικοινωνία του με τον Διευθυντή ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ κ.

Γεωργόπουλο, ο δεύτερος του είχε εκφράσει τους προβληματισμούς του για τον καθηγητή, αφού εμφάνιζε υψηλές τιμές φερριτίνης.

«Τα υψηλά επίπεδα φερριτίνης που εντοπίστηκαν ήταν τα ανησυχητικά στοιχεία, καθώς η βιβλιογραφία τονίζει πως και στην Κίνα ασθενείς με υψηλή φερριτίνη παρουσίασαν επιπλοκές με θρομβώσεις των πνευμονικών αγγείων» είχε τονίζει χαρακτηριστικά ο κ.

Χαλκιαδάκης.

Η έρευνα που ρίχνει φως στην υπόθεση Έτσι, σε έρευνα που ήρθε στο φως προ ημερών αναφέρεται πως τα υψηλά επίπεδα φερριτίνης ενδεχομένως να είναι ένδειξη σοβαρότερης νόσησης στην περίπτωση που ο ασθενής έχει προσβληθεί από τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των γιατρών του ΠΑΓΝΗ.

Η μελέτη, δε, δείχνει πως η υπερβολική ποσότητα φερριτίνης προκαλεί μια αλυσιδωτή αντίδραση στον οργανισμό και το ανοσοιητικό σύστημα τελικά υπεραντιδρά και κάνει κακό στον ασθενή.

Και πως πιθανά αντισώματα μπορούν να μειώσουν τα κυκλοφορούντα επίπεδα της φερριτίνης στο αίμα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρος Ισραηλινός ερευνητής σε θέματα θεραπείας και πρόληψης αυτοάνοσων παθήσεων Yehuda Shoenfeld, τονίζει σε σχετικό άρθρο του στο επιστημονικό περιοδικό Autoimmunity Reviews ότι η υπερφερριτιναιμία έχει μελετηθεί ήδη επισταμένως και έχει βρεθεί ότι «στο 50% των περιπτώσε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies